Alpina a creat cel mai rapid break din lume

ALPINA_B5Bi-Turbo_03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW nu a mai făcut o generație de M5 Touring de la E61 cu motor V10 aspirat. Asta nu înseamnă că nu putem avea o Seria 5 Touring modernă cu putere cât un vulcan și viteză maximă ce începe cu cifra 3, deoarece Alpina pregătește, cu fiecare generație, un nou model B5.

Generația G30 a Alpinei B5 Bi-Turbo dispunde de un V8 de 4.4 litri ce dezvoltă 608 cai putere, la fel ca la B7 Bi-Turbo, iar acum poate fi comandată și cu caroserie break. Tracțiunea integrală este oferită standard, la fel ca și transmisia automată cu opt rapoarte, așa că modelul este foarte apropiat de un eventual M5 F91 Touring.

Hai să vedem ce poate super breakul. Pentru început, vei atinge 100 km/h în doar 3.5 secunde, iar dacă nimerești o porțiune de Autobahn mai liberă, poți merge chiar și cu 322 km/h. Berlina este mai rapidă cu o zecime până la sută și are o viteză maximă de 330 km/h, dar cât de tare să te grăbești ca să ai nevoie de așa ceva?

Nici manevrabilitatea nu a fost compromisă, B5 Bi-Turbo primind un sistem de direcție integrală ce rotește roțile spate cu 2.5 grade în direcția opusă direcției de mers la viteze mici și în aceeași direcție ca și direcția de mers la viteze mari. Acesta este acompaniat de arcuri mai dure și mai scurte, amortizoare adaptive create special pentru acest model și deja tradiționalele jante ultraușoare din aliaj forjat de 20”.

Alpina face unele dintre cele mai frumoase interioare de BMW din lume, acestea primind piele Nappa fină, finisaje ceramice, cusături albăstrui-verzi și lemnul Luxury Wood Walnut Nature.

Hai să vorbim și despre bani. Cât credeți că vă costă cel mai rapid break din lume? Vă spun eu, 115.300 euro în Germania. Să începem să economisim…