Apple CarPlay și motorizare hibridă mai potentă pentru Toyota C-HR facelift

6f719e57-2020-toyota-c-hr-euro-spec-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota C-HR împlinește, în data de 1 noiembrie 2019, 3 ani de la începerea producției. Pentru a aniversa acest lucru și pentru a menține modelul competitiv pe piață, producătorul japonez a pregătit un facelift pentru SUV-ul compact.

Deși mașina deja arăta ca un stormtrooper (mai ales pe alb), noul model a primit câteva modificări estetice, faruri full LED, lumini de zi cu LED și stopuri LED de un roșu mai aprins, conectate printr-o dungă neagră.

În ceea ce privește motorizările, versiunea 1.2 Turbo cu 116 CP (singura care putea fi comandată cu tracțiune integrală sau transmisie manuală) a trebuit să își ia la revedere. În locul ei a venit unitatea 2.0 Hybrid Dynamic Force (cod motor M20A-FXS) de pe frații săi de platformă Toyota Corolla E210 și Lexus UX 250h. Dacă pe UX 250h propulsorul dezvoltă 177 CP, iar pe Corolla 180 CP, C-HR se laudă cu 184 CP. Celălalt propulsor, cel hibrid de 1.8 litri și 122 CP a rămas, dar, spun japonezii, a fost îmbunătățit. Ambele funcționează conform ciclului Atkinson.

C-HR facelift a este mai bine antifonat, servodirecția electrică a primit mai mult feedback, iar versiunea mai puternică dispune de o suspensie nouă ce este este promite confort sporit.

Toyota este printre ultimii producători care să adopte Apple CarPlay & Android Auto, dar suntem fericiți să raportăm că C-HR vine cu așa ceva pe noul sistem de infotainment și navigație ce suportă update-uri de software over-the-air.

Noua Toyota C-HR va avea un preț de pornire în România de 24.621 Euro cu TVA, iar cine nu dorește să conducă o casă de stormtrooper, poate alege noua echipare Orange Edition, cea prezentată în imagini.