Aria FXE este cel mai nou hypercar hibrid

Aria-FXE-Hypercar-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cine ar fi crezut că lumea are nevoie de încă un hypercar? Cum cine? Americanii de la Aria, care tocmai au lansat două modele la Salonul Auto de la Los Angeles.

Primul se numește FE și este propulsat de un V8 aspirat de 6.2 litri de origine GM. Puterea va fi transmisă roților spate.

Al doilea model poartă numele de FXE și dispune de un V8 supraalimentat ce dezvoltă 720 cai putere ce este ajutat de două motoare electrice care mai adaugă și ele încă 540 cai putere. Per total, avem de-a face cu 1.150 cai putere și 1780 Nm. Pachetul de baterii în care va fi stocată energia electrică va avea capacitatea de 10kWh, asemenătoare cu cea a noului BMW i8 facelift.

Deși Aria susține că FXE va atinge 100 km/h în doar 2.7 secunde și atinge o viteză maximă de 332 km/h, inginerii companiei americane nu au găsit încă o transmisie potrivită pentru hypercarul hibrid. Zvonurile spun că cei de Xtrac se ocupă de acest lucru.

Lăsând la o parte sistemul de propulsie, mașina va folosi o monococă din fibră de carbon, elemente de caroserie din același material și componente din titan printate 3D.

Aria va produce doar 400 exemplare din FE și FXE, cu prețuri începând de la 1 milion $. Cine dorește să primească unul la sfârșitul lui 2019 să se grăbească să comande unul.