Aston Martin a trecut la motociclete

Aston-Martin-AMB-001-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mai este ceva în ce nu se implică Aston Martin? Formula 1? Da. Le Mans? Desigur. SUV-uri? DBX este aproape gata. Hypercar? Valkyrie, baby. Motociclete? Dar cum să nu, noul AMB 001.

Construit împreună cu Brough Superior, AMB 001 este o motor construit special pentru circuit și a fost lansat la Salonul Moto de la Milano.

Doar 100 exemplare vor fi construite, la un preț de 108.000 Euro fiecare. La banii aceștia, cine Dumnezeu va ieși cu ea pe circuit? Ele vor fi vopsite în nuanța Stirling Green cu accente Lime Essence și componente negre mate. Șasiul este construit din fibră de carbon, iar motorul V2 este supraalimentat cu o turbină și produce 180 cai putere. Dacă este să luăm în considerare masa de doar 180 kg a lui AMB 001, avem 1000 cai putere pe tonă.

Sub carenaj vedem o aripă din fibră de carbon inspirată de modele Aston Martin cu patru roți. Aston Martin AMB 001 va fi construit la fabrica Brough Superior din Toulouse, Franța, iar primele exemplare vor ajunge la clienți pe la sfârșitul anului 2020.