Mercedes-Benz eActros este gata de producție

Mercedes-Benz eActros (5)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz eActros este gata de producția de serie, în condițiile în care a fost și este tesat de către clienți încă din toamna anului 2018. Camionul electric va începe să fie construit începând cu anul 2021.

După zeci de mii de kilometri conduși și multe informații noi cu privire la eActros, feedback-ul clienților și rezultatele testelor demonstrează că transportul greu de distribuție pe distanțe scurte este posibil cu zero emisii și operare silențioasă. Mai mult, una dintre noile informații descoperite în urma testelor practice este faptul că autonomia de până la 200 de kilometri a eActros reprezintă o cifră realistă, indiferent de sarcina utilă, rută sau topografie.

Deși eActros are la bază platforma Mercedes-Benz Actros. Arhitectura autovehiculului a fost regândită pentru a integra sistemul de propulsie electric și dispune așadar de foarte multe componente specifice. Două motoare electrice sunt amplasate în apropierea butucului roților axului spate, cu putere de 126 kW și 485Nm cuplu maxim fiecare, însă conform raportului de transmisie folosit, cuplul poate atinge 11.000Nm pentru fiecare roată.

Pachetul de baterii au o capacitate totală de 240 kWh, adică de șase ori mai mare decât a unui Nissan Leaf și poate fi încăcat în două ore de la o sursă de curent continuu de 150 kW.

„Suntem pe drumul cel bun cu acest concept din spatele Mercedes-Benz eActros. În opinia mea, această confirmare este esențială, după mai mult de un an de teste intensive, realizate în condiții reale.” a declarat Andreas von Wallfeld, Director de marketing, vânzări și service în cadrul Mercedes-Benz Trucks.