Aston Martin testează Valkyrie pe drumurile publice

aston-martin-valkyrie-08

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Imaginează-ți cum ar fi să te întâlnești cu așa ceva pe stradă. Aston Martin a scos Valkyrie pe străzi, testând-o pe străzile din apropierea centrului de testare din Silverstone.

După ce ne-a dezvăluit hypercarul chiar pe circuitul de Formula 1 de la Silverstone, producătorul britanic se pregătește de primele livrări ale vârfului său de gamă și evaluzează comportamentul său pe stradă, Valkyrie fiind un model de stradă până la urmă.

Aston Martin va produce doar 150 exemplare din bestia creată în colaborare cu Red Bull. Mașina dispune de unV12 aspirat ce se turează până la 11.200 rpm și prduce 1.000 cai putere și 740 Nm. Mai pune la socoteală și motorul electric ce pune la bătaie 160 CP și 280 Nm și ai un propulsor hibrid de 1.1160 CP la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm.

Dacă totul decurge precum planul inițial, masa lui Valkyrie ar trebui să fie în jur de o tonă sau, în cel mai rău caz, 1.160 kg pentru un raport putere/masă de 1:1. Și chiar dacă se așteaptă o forță de apăsare de 1.816 kg la viteză maximă, mi-e foarte greu să cred că un model destinat uzului stradal ar putea parcurge un tur de circuit în același ritm cu un monopost de Formula 1. Nici versiunii de circuit încălțate cu slickuri nu îi dau această șansă. Dar poate voi fi contrazis, cine știe?