Aston Martin V12 Speedster, un milion Euro, un milion km deasupra capului

Aston-Martin-V12-Speedster-01-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes SLR McLaren 722 Stirling Moss, Ferrari Monza, McLaren Elva și acum noul Aston Martin V12 Speedster.

Moda speedsterelor fără parbriz i-a apucat pe toți și ne bucurăm că așa s-a întâmplat. V12 Speedster este bazat pe V8 Vantage, are motorul de pe DBS Superleggera și costă 1.000.000 $.

Doar 88 clienți norocoși se vor putea bucura de Astonul acesta special, dar mă roade ceva. Dacă tot dai PIB-ul unei țări sărace pe o mașină, de ce nu i-au dat măcar puterea lui DBS Superleggera care costă un sfert din cât dai pe Speedster? V12-le biturbo de sub capota superbă a produsului realizat de divizia Q produce doar 700 cai putere și 750 Nm, pe când fratele Superleggera mai plusează cu încă 25. Nu este rost de panică oricum, deoarece la 3.5 secunde 0-100 km/h și o viteză maximă de 300 km/h, în condițiile în care dacă nu porți cască riști să faci salată de gâze în gură, eu spun că este suficient de rapidă pentru oricine. Dar nu suficient de rapidă pentru 1.000.000 $.

Mașina are și câteva detalii speciale, precum o caroserie din fibră de carbon și o platformă din aluminiu, amortizoare adaptive cu trei moduri de rulare, jante de 21″ cu un singur prezon central, sistem de frânare ceramic și o bară din fibră de carbon care desparte locul șoferului de cel al pasagerului.

La interior găsim piele de șa, finisaje din fibră de carbon, crom, aluminiu și cauciuc printat 3D. Mai mult, în locul torpedoului producătorul britanic a montat o geantă din piele. Mici spații de depozitare se găsesc și în spatele scaunelor față. Doar să nu aveți la voi lucruri ce nu rezistă la apă, deoarece mașina nu are nici cea mai mică urmă de acoperiș. Dacă te-a prins ploaia, ghinion.