Formentor, prima Cupra de sine stătătoare este aici

cupra-formentor-unveiled-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Primul model Cupra de sine stătător este aici și poartă numele de Formentor.

Mașina este un SUV sportiv de clasă compactă ce măsoară 4.450 m lungime, 1.839 lățime și 1.511 mm înălțime, cu un ampatament de 2.680 mm. Volumul portbagajului putea fi mai mare, dar la 450 litri îl putem considera suficient.

Formenton este construit pe platforma MQB și împarte limbajul de design și tehnologia cu noul Seat Leon sau Cupra Leon. Astfel putem observa stopurile unite printr-o bandă LED, jantele de 19″ cu tradiționala nuanță de culoare cuprului și vopseaua exterioară Urban Silver ce este completată de opțiunile Midnight Black, Magnetic Tech, Candy White, Grapehe Grey, Dark Camouflage, Desire Red, Petrol Blue Matte sau Magnetic Tech Matte.

Interiorul a primit scaune scoică Petrol Blue sau Black, accente de culoarea cuprului sau aluminiu întunecat, lumini ambientale LED ce luminează cu galbem atunci când Blind Spot Detection sau Exit Assist se activează, volanul lui Cupra Leon, tablou de bord digital și un sistem de infotainment cu un display enorm de 12″, compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto. Schimbătorul de viteze este cel de generație nouă pe care l-am văzut de la Golf VIII încoace, cele patru porturi USB-C au fost montate pentru a înlocui USB-A și pentru a ajuta modelul să nu îmbătrânească moral prea devreme, iar un eSIM se ocupă de conexiunea la internet.

În ceea ce privește motorizările, acestea sunt preluate de la Cupra Leon și se vor regăsi și pe o gamă largă de modele VAG, precum Audi A3/S3, Golf R/GTE sau Skoda Octavia RS iV.

  • 2.0 TSI 310 CP, 400 Nm, 4DRIVE (AWD) DSG7
  • 1.4 TSI 150 CP + 115 CP electric + baterie 13 kWh = 245 CP, 400 Nm PHEV, FWD, DSG6, 50 km autonomie electrică

Cupra a răsfățat noul Formentor și cu amortizoare adaptive Dynamic Chassis Control (DCC) ce monitorizează în mod constant suprafața de rulare pentru a putea realiza mici modificări ale tăriei la nevoie. Există și patru profiluri pe care șoferul le poate alege, dintre care și unul configurabil. (Comfort, Sport, Cupra și Individual). Pentru cei ce vor o călătorie liniștită există Predictive Adaptive Cruise Control, un sistem ce asistă șoferul aproape în totalitate.