Audi e-tron, 1600 km în 24 ore

Audi e-tron 55 quattro: Endurance test

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi a vrut să demonstreze că poți parcurge distanțe lungi cu un model electric printr-un road trip de 1.600 km cu noul e-tron.

Astfel, nouă jurnaliști au pornit la drum la bordul a trei e-tron 55 quattro (există și o versiune cu range mai mic, 50 quattro). Traseul a avut ca punct de start Lacul Bled din Slovenia și ca punct de sosire Amsterdam. A fost nevoie de doar 24 ore pentru ca și convoiul să traverseze Austria, Italia, Liechtenstein, Elveția, Franța, Germania, Luxemburg, Belgia și Olanda. Un calcul simplu relevă o viteză medie de 66.7 km/h cu tot cu opriri pentru încărcat, ceea ce nu e rău deloc.

Audi e-tron dispune de o autonomie de până la 411 km în regim WLTP și de încărcare rapidă de 150 kW. Astfel, mașina poate ajunge la 80% încărcare în doar 30 minute. Cele trei SUV-uri au oprit de șapte ori pe drum pentru a încărca, însă nu se menționează dacă la fiecare s-a pus în valoare toată capacitatea de încărcare de 150 kW, deoarece nu toate stațiile rapide DC suportă atât. Toate aceste stații au fost, în schimb, integrate în Serviciul e-tron Charging, ce include 100.000 astfel de puncte în 19 țări ale Uniunii Europene.

Acesta a fost un exercițiu de marketing ce a reușit să arate că automobilele electrice pot parcurge distanțe lungi, dar drumurile fiecăruia sunt diferite și poate nu întâlnești stații rapide peste tot. Doar o părere.