VIDEO: Porsche Taycan, la fel de rapid precum Panamera pe Nurburgring

high_taycan_prototype_in_the_karussell_section_nürburgring_nordschleife_2019_porsche_ag

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Un Porsche Taycan de pre-serie a stabilit un timp de 7:42 pe celebrul Nürburgring-Nordschleife. Poate nu vă spune nimic acest timp. Imaginați-vă doar o viteză medie de 160.5 km/h și faptul că aceasta este cea mai rapidă mașină electrică cu patru uși pe Iadul Verde. Vă recomand doar să vă uitați la on-board, îți taie respirația.

Performanța a fost stabilită de către pilotul de teste, Lars Kern. „Porsche Taycan este potrivit și pentru piste de curse și a demonstrat asta în mod convingător chiar aici, pe cel mai dificil circuit din lume”, explică Kern. „Încă o dată sunt impresionat de stabilitatea manevrabilității acestei sportive electrice în toate porțiunile de mare viteză, cum ar fi Kesselchen, și cât de bine accelerează din secțiunile strânse, precum Adenauer Forst.”

„Modelul Taycan a stăpânit perfect Triple Endurance Run. În primul rând, mașina noastră sport electrică a demonstrat reproductibilitatea performanțelor sale ca parte a unui test intens, care a implicat 26 de accelerări succesive de la zero la 200 km / h. Apoi a parcurs 3.425 de kilometri în 24 de ore la Nardò, fără probleme, iar acum stabilește un record la Nürburgring-Nordschleife „, remarcă Stefan Weckbach, vicepreședinte pentru gama de produse Taycan. „Numeroși factori contribuie la această performanță și la eficiența motorului, de asemenea, la viteze mari. Aceștia includ sistemele de șasiu care reacționează într-o fracțiune de secundă, precum și aerodinamica remarcabilă. ”

Coupe-ul electric cu patru uși și patru locuri și-a demonstrat deja viteza și durabilitatea, parcurgând o distanță de 3.425 de kilometri în stadiul de prototip ca parte a unui test pe pista de mare viteză de la Nardò, Italia. Vehiculul a circulat cu viteze între 195 și 215 km/h, la temperaturi maxime în aer de 42 grade Celsius și ale asfaltului 54 grade Celsius. Testul a fost finalizat fără întreruperi, prototipul trebuind să facă pauze doar pentru încărcări rapide ale bateriei și schimbări ale pilotului.

La sfârșitul lunii iulie, un vehicul pre-serie a accelerat de la zero la 200 km/h de nu mai puțin de 26 de ori, succesiv, pe o pistă de aeroport. Valoarea medie de accelerație din cursele cronometrate a fost sub zece secunde. Diferența dintre cele mai rapide și cele mai lente încercări a fost de 0,8 secunde. O Tesla Model S, de exemplu, nu ar putea susține asemenea performanțe fără să se supraîncălzească și fără să piardă din avânt.