Back to TDI, Audi lansează noul SQ5 diesel

74f591a5-2019-audi-sq5-diesel-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prima generație SQ5 a avut mare succes în Europa pentru că era diesel. Actualul model folosește un V6 biturbo de 3 litri ce dezvoltă 354 CP și asta i-a cam speriat pe cei doresc un SUV premium destul de rapid.
Ei bine, Audi știe asta, așa că a lansat noul SQ5 TDI, special pentru noi.

Motorizarea este una specială, un 3.0 TDI cu sistem mild hybrid și compresor electric ce vrea să anuleze turbo-lag-ul. Asta ar trebui să ajute și la consum, păstrând turația destul de joasă. Puterea totală este de 347 CP, iar cuplul maxim este de 700 Nm. Cu ajutorul tracțiunii integrale quattro și a transmisiei automate ZF 8HP (Tiptronic), primii 100 km/h sunt atinși în 5.1 secunde, iar viteza maximă este 250 km/h. Apropo de quattro, în mod normal cuplul este împărțit 40/60 între punți, însă la nevoie se poate transmie până la 85% pe spate sau 70% pe față. Consumul în regim NEDC este de 6.6 – 6.8 l.

Pe lista de opționale se găsesc diferențialul sport ce poate împărți cuplul între roțile spate, servodirecția adaptivă și jantele de 21″ (standard sunt de 20″), precum și un bogat pachet de sisteme de asistență.

Pachetul exterior este preluat de la versiunea pe benzină, iar interiorul dispune de embleme S, praguri iluminate, scaune din piele și Alcantara cu cusături contrastante, pedale din oțel inoxidabil sau finisaje din aluminiu. Pielea Nappa, precum și finisajele din lemn sau carbon rămân la alegerea clienților.

Noul Audi SQ5 TDI are un preț de pornire de 67.750 euro cu TVA în Germania.