Baojun RS-3, SUV compact GM pentru piața chineză

1d5d35f1-2020-baojun-rs-3-china-spec-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Baojun începe să câștige teren pe piața chineză cu modele accesibile, dar interesante. În caz că nu știați, Baojun este rezultatul parteneriatului SAIC-GM-Wuling.

Cel mai nou model al lor este SUV-ul compact RS-3, fără nicio legătură cu Audi RS3. Bazat pe platforma R a grupului, care este una destul de înrudită cu cea folosită de Opel Mokka, iar limbajul de design folosit poartă numele de „Geometrie Interstelară”. Faruri subțiri, grilă neagră, dungă neagră între stopuri, plafon alb, noul Baojun RS-3 dispune de toate trendurile actuale în materie de design exterior auto.

Mașina măsoară 4.303 mm lungime, 1.748 mm lățime și 1.597 mm înălțime cu un ampatament de 2.550 mm, ceea ce înseamnă că este marginal mai mică decât Dacia Duster. Interiorul versiunii de top pare foarte modern, cu al său ecran de infotainment plutitor de mari dimensiuni și a panoului de bord digital. Volanul și scaunele dau o impresie sportivă, iar accentele portocalii mai înviorează puțin atmosfera.

Nu îți lipsește nimic la bordul lui RS-3, ai conectivitate smartphone, sistem de recunoaștere a comenzilor vocale, updateuri de software over-the-air sau un tempomat adaptiv cu autonomie Level 2 furnizat de către Bosch ce poate funcționa la viteze de până la 130 km/h.

Singua motorizare disponibilă este una aspirată de 1.5 litri de origine Daewoo-Suzuki ce produce 105 cai putere. Acesta este conectat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la o transmisie automată cu variație continuă oferită contracost. Patru echipări vor fi disponibile, iar prețurile vor începe de la echivalentul a 9.154 Euro cu TVA.