VIDEO: Șobolanii se relaxează conducând mașinuțe electrice

1b86d1129d3862c6cfd6d471210d421d

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu doar oamenii se obișnuiesc ușor, ușor cu mașinile electrice, ci și șobolanii, care au învățat să le conducă.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Richmond au reușit să învețe șase șobolani masculi și 11 femele să opereze niște ROV-uri (rat-operated vehicle), în esență mașinuțe electrice create pe dimensiunea lor, cu scopul de a primi mâncare.

ROV-urile dispun de patru pedale din cupru ce transmit un semnal electric către motor și roți. Două pedale sunt pentru înainte și înapoi, iar celelalte două sunt pentru stânga și dreapta. Când șobolanii ajung la destinație, ei primesc cereale cu gust de fructe. Experimentul a fost un succes atât de mare, încât arelenele în care se plimbă rozătoarele cu permis de conducere s-au extins la 4 metri pătrați.

Kelly Lambert, unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Richmond a menționat că șobolanii au învățat să navigheze mașina în moduri diverse și că foloseau trasee diferite pentru a ajunge la mâncare. Aceeași cercetătoare a declarat că ea crede că șobolanii sunt mai deștepți decât cred oamenii și că majoritatea animalelor sunt inteligente în felul lor.

Totodată, măsurând nivelul de corticosteron, ce are legătură cu stresul și dehidroepiandrosteron, care are rolul de a combate stresul, cercetătorii au ajuns la concluzia că micii lor cobai se relaxează și destresează atunci când se află la volan. Asta pentru că nu conduc în București.