Bătălia continuă, dar Sfârșitul e aproape: rezumat video Dakar după etapa 13

979ca

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Azi a abandonat Villagra. După ce a terminat prima parte a specialei cu 40 de km/h din cauza unor probleme la cutia de viteze, pe neutralizare argentinianul a abandonat. Nu mi-aș dori să fiu în pantofii lui. E, căcat, vorbesc prostii. Normal că mi-aș dori să fi fost acolo, măcar ca să fi învățat niște înjurători zdravene într-o altă limbă latină. Să abandonezi după 13 etape în care ai urmărit pe Dumnezeul Rus al Dakar-ului de la Camioane, echipa Kamaz, câștigătoare deja a 14 trofee, să treci pe prima poziție pe etapa 11, să încasezi pe urmă penalizare de 15 minute, să fii la doar 1 secundă în spatele locului 1 la general în startul de la penultima etapă și apoi să abandonezi pe probleme tehnice astfel încât să nu poți termina raliul ÎN ORAȘUL TĂU NATAL, eh, asta tre să fie mai frustrant decât un coitus interruptus FĂRĂ finalizare. Nikolaev nu doar că are acum un avans de 3:53:59 ore în fața lui Viazovich (MAZ), dar are și sprijinul celorlalte două camioane din echipă, just in case.

La moto, Walkner rămâne pe prima poziție în clasament și favorit să câștige, pentru că are în continuare un avans de 22 de minute față de Honda lui Benavides la general (și 27 de min față de locul 3). Austriacul a recunoscut că nu e cel mai rapid, a recunoscut că a avut și un pic de noroc când a nimerit navigația pe etapa 10 în timp ce Benavides, Price și Meo au făcut o stânga fatală spre un ocol de 40 de minute, dar e clar că la Dakar ca să câștigi tre să fii, practic, nu doar un personaj uns cu mai multe alifii, ci și unul care a mâncat tot felul de chestii „când erai mic”. O să aflăm noi mai multe de la al nostru, Mani Gyenes, când se întoarce în țară. Între timp, omul merge bine, a urcat pe 23 la general. Ia să-l vedeți și în acțiune:

 /></p><p>În fine, la mașini, Sainz conduce în continuare ca un bătrânel simpatic spre al doilea titlu din carieră la Dakar. El Matador a terminat etapa nr. 13 pe locul 6, la 19 minute de Al-Attiyah, dar la general are în continuare 46 de minute în fața Toyotei. Practic, dacă pe ultima etapă Depres n-o să se mai ocupe cu prostii (gen să-l ajute pe Sebastian Peterhansel să se pună din nou în mișcare după ce-a lovit un copac, cum a făcut acum pe 13) și o să rămână frumos wingman pentru lider, spaniolul va trece și el mai liniștit linia de finiș pe prima poziție. Check out video & enjoy:</p><p><iframe data-lazyloaded=