Berlin primește 15 autobuze electrice eCitaro nou-nouțe

Mercedes-Benz eCitaro - BVG (6)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Compania de transport BVG a primit comanda celor 15 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro pentru un transport public fără emisii poluante în Berlin.

Till Oberwörder, Director General al Daimler Buses, a înmânat cheia primului eCitaro către Dr. Sigrid Nikutta, președinte al consiliului de administrație și membru al consiliului operativ al companiei de transport BVG din Berlin. Oberwörder: „Suntem încântați că autobuzul nostru eCitaro „energizează” acum Berlinul. Cu eCitaro, BVG a deschis un nou capitol în direcția mobilității ecologice. De o importanță deosebită pentru mine este faptul că oferim clienților noștri servicii de consultanță și de personalizare a pachetelor de service, pe măsură ce fac trecerea la electromobilitate.”

Nemții laudă autobuzul eCitaro, spunând că stabileşte un nou standard pentru autobuzele urbane şi impresionează prin randamentul energetic excelent, ce se bazează pe un sistem unic de management al temperaturii cu pompă de căldură pentru a încălzi compartimentul pasagerilor, precum și pentru a menține temperatura acumulatorilor și a sistemelor anexe. Multe dintre acestea au fost puse la dispoziție încă de la lansarea eCitaro. Designul său este derivat din cel al popularului autobuz Mercedes-Benz Citaro, dar în același timp are detalii distinctive.

Autobuzele eCitaro comandate de BVG sunt configurate cu dotări suplimentare. Pasagerii beneficiază de un sistem de aer condiționat, 15 porturi duble USB pentru dispozitivele proprii și trei monitoare pentru informații prezentate în timpul călătoriei. Pentru călătorii cu probleme locomotorii, autobuzele eCitaro au spații generoase pentru scaune cu rotile și cărucioare, precum și mânere tactile, cu suprafața striată pentru aderență, amplasate pe uși. Șoferii au la dispoziție o cameră video exterioară pentru a supraveghea bicicliștii și pietonii. Pentru siguranța pasagerilor, în interiorul autobuzului sunt camere de supraveghere și un sistem de avertizare a închiderii ușilor cu bandă cu LED-uri roșii.

Mercedes-Benz eCitaro este dotat cu zece celule de acumulatori, care asigură o capacitate totală de 243 kWh și garantează o autonomie de aproximativ 150 de kilometri, chiar și în condiții dificile. În condiții ideale, eCitaro poate parcurge distanța de 250 km fără a fi reîncărcat. Bateriile celor 15 autobuze eCitaro destinate BVG vor fi încărcate la prizele din depou.