Hyundai vrea să ducă sistemele de infotainment la un alt nivel

3b70e9d7-hyundai-i30-interior-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tehnologia din mașini a ajuns la un nivel la care, cred eu, mulți nu pot să țină pasul.

De aceea, un interior inteligent cu un sistem de infotainment logic și intuitiv poate fi secretul dintre o mașină plăcută și una frunstrantă sau obositoare.

Hyundai dorește să implementeze pe viitoarele sale mașini un concept destul de interensant. Pentru început, volanul va avea două displayuri cu feedback haptic în loc de butoanele tradiționale. Aici nu sunt de acord, doar din prisma esteticii și a faptului că poți atinge acele ecrane din greșeală. Cu toate acestea, ele sunt customizabile cu funcțiile cele mai folosite de șoferi, astfel încât nu vei fi sufocat de comenzi pe volan. Poți pune orice, de la volum la navigație.

Urmează panoul de instrumente digital. Cu toate că eu sunt de părere că cele tradiționale arată mai bine, pot recunoaște că ele oferă mai multă informație decât unul analog. Că avem sau nu nevoie de atâta informație când conducem, acest fapt este unul discutabil. Ei bine, Hyundai a pregătit un panou de instrumente cu două displayuri, unul în spatele celuilalt la o distanță de 6 mm. Astfel, șoferii pot avea atât o vedere 2D, cât și una 3D, în funcție de preferințe. Sistemul de infotainment este acum legat de panoul de instrumente și de butoanele de pe volan și are un display mare cu feedback haptic.

Conceptul este prezentat pe un i30, dar nu a fost confirmată intrarea în producție pe niciun model la momentul publicării.