BMW testează viitorul iNext în condiții draconice

2021-BMW-iNext-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Următoarea navă amiral din punct de vedere tehnologic a brandului BMW a drecut din faza de dezvoltare în faza de testare.

BMW iNext a trecut cu brio de condițiile geroase de la cercul polar arctic, așa că inginerii au luat prototipurile și le-au pus în căldura amețitoare din deșertul Kalahari, Africa. SUV-ul electric trebuie să demonstreze durabilitatea și fiablilitatea într-un spectru larg de temperaturi, înainte de a fi vândut clienților care vor da sume considerabile de bani pe cel mai tare BMW din istorie.

Dune de nisip, macadam, off-road, suspensia și sistemul de tracțiune integrală ale lui iNext au avut de parcurge probe dintre cele mai variate, nu mai vorbim de orele petrecute în soare. Una dintre cele mai mari sarcini le are sistemul de climatizare, ce trebuie să răcească SUV-ul electric în timp util. Această fluctuație de temperatură în cabină aduce alte provocări inginerilor. Materialele nu trebuie să crape sau să scârțâie în mers, sistemul electric nu trebuie să cedeze, iar pasagerii trebuie mereu să fie confortabili și în siguranță.

Deșertul este și ocazia perfectă pentru a testa etanșeitatea ușilor, capotei, geamurilor și a altor orificii ce fac trecerea din mediul extern în interiorul mașinii. Orice urmă de praf sau nisip dovedește o calitate necorespunzătoare. Aceste teste au loc de-a lungul a mii de km de drum neasfaltat și dune de nisip, iar iNext nu trebuie să lase deloc praful sau nisipul să intre în cabină.

BMW iNext va intra în producție în anul 2021 și va fi asamblat la Dingolfing, în Germania. În versiunea de top, a cincea generație a sistemului de propulsie eDrive va putea propulsa SUV-ul de la 0 la 100 km/h în patru secunde, iar autonomia maximă se va situa în jurul a 600 km. Mai mult, iNext va avea la bord tehnologie autonomă de cea mai nouă generație.