Czinger 21C, supercar printat 3D mai rapid decât Regera

czinger-21c-hybrid-hypercar-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Odată la câțiva ani, niște ingineri necunoscuți susțin că pot să construiască unele dintre cele mai rapide și exclusiviste mașini de pe acest Pământ, așa că obțin finanțare și încep să facă acest lucru.

Unora le-a ieșit (Pagani, Koenigsegg, SSC, Saleen, Hennessey), dar altora nu le-a ieșit, iar numele lor au fost de mult uitate.

Cel mai nou venit în acest club este Czinger cu al său 21C (21st Century). Czinger este un start-up american ce dorește să spulbere câteva recorduri de viteză deja existente. Le urăm mult succes.

Vor exista două versiuni 21C. Prima va cântări doar 1.250 kg și va fi propulsat de un V8 biturbo de 2.9 litri ce se turează până la 11.000 rpm și de două motoare electrice amplasate deasupra punții față. Puterea maximă va fi de 1.250 cai putere, raportul putere/masă va fi de 1.000 CP/tonă, iar forța de apăsare produsă la 250 km/h va fi de 250+ kg, adică nu foarte mare.

Puterea ridicată, masa redusă și apăsarea aerodinamică la nivel de Ferrari F8 Tributo îi va permite mașinii să atingă 100 km/h în 1.9 secunde. 0-300 km/h-0 durează doar 15 secunde, iar viteza maximă este de 432 km/h. Dar mai este un record pe care Czinger dorește să îl doboare, cel 0-400 km/h-0 deținut de către Koenigsegg Regera. Modelul suedez a reușit această performanță în 31.49 secunde, dar americanii susțin că 21C are nevoie de doar 29 secunde. Așteptăm dovada oficială.

Pentru cei ce nu vor să decoleze în neant cu un supercar creat de o companie de care nu a auzit nimeni, Czinger propune și o versiune de circuit. Aceasta a fost botezată 21C Lightweight Track Configuration și dezvoltă aceeași putere astronomică. Mai mult, aceasta este mai ușoară, la 1.218 kg și dezvoltă 790 kg forță de apăsare la 250 km/h, similar unui McLaren Senna. Datorită acestei forțe de apăsare și a aripii spate pe care poți să iei liniștit prânzul, această iterație nu poate depăși 380 km/h.

Mașina va fi prezentă la Salonul Auto de la Geneva și are un proces de fabricație inedit. Suspensia, o mare parte din șasiu, bordul, structura față și terminațiile evacuării sunt printate 3D.