BMW Vision M Next, urmașul adevărat al lui M1?

005e74cb-bmw-vision-m-next-concept-43

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Viitorul este mai aproape decât credem, iar mașinile electrice de performanță și cele autonome vor fi realitate în următorul deceniu. Toți producătorii plusează și investesc în aceste tehnologii, iar BMW este unul din fruntași.

BMW Vision M Next este cel mai nou concept al bavarezilor, un concept ce ne arată cum ar putea exista un model M de sine stătător, unul pentru care protecția mediului, tehnologia avansată la bord și plăcerea de a conduce se îmbină aproape perfect. Mașina dispune de două moduri de rulare foarte sugestive, EASE și BOOST. Primul se referă la condusul exclusiv autonom și ușurința mobilității, iar BOOST se focusează clar pe implicarea șoferului și plăcerea acestuia atunci când manevrează supercarul viitorului.

Designerii bavarezi au avut ca sursă de inspirație pentru M NEXT modelele 2002 Turbo, M1 și i8. După părerea mea, au nimerit proporțiile aproape la fix, tema bicromatică ce afișează un contrast puternic este binevenită într-o lume unde culoarea nu mai este prioritară, iar detaliile precum farurile Laser White sau bara față ce seamnănă cu un splitter de curse fac din acest cooncept unul deosebit.

Cabina poartă numele de BOOST Pod, a fost gândită să înconjoare șoferul și să reducă numărul distracțiilor la volan la minim. Nemții au folosit materiale precum fibre sintetice sau titan eloxat, suprafețele vopsite domină ambianța, iar pielea a fost rezervată doar locurilor unde mâinile ambilor pasageri se odihnesc. Materialul ce poate fi confundat cu pielea se numește Midnight Blue Microfiber și este contrastat de către elementele finisate în Thrilling Orange.

Precum i8, Vision M Next este un plug-in hybrid. Doar că sistemul de propulsie Power PHEV îți permite să rulezi atât cu tracțiue integrală, cât și cu tracțiune spate, iar puterea poate veni de la un propulsor pe benzină cu patru cilindri, turbo, de la motoarele electrice sau din ambele surse. Totalul însumează 600 cai putere ce pot fi folosiți pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h în 3 secunde fix sau să mergi pe Autobahn cu 300 km/h. Iar dacă faci mulți km în oraș, te ajută autonomia exclusiv electrică de 100 km.