Hamilton câștigă Marele Premiu al Franței, opt victorii consecutive pentru Mercedes-AMG

D9wJd2OX4AIX2KX

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Formula 1 s-a întors, pentru a doua oară consecutiv, pe circuitul Paul Ricard cu ocazia Marelui Premiu al Franței.

Lewis Hamilton s-a impus în calificări după ce Valtteri Bottas părea să fie săgeata aurie dominantă, Charles Leclerc și Max Verstappen au ocupat linia a doua, iar linia a treia a fost acaparată, în mod miraculos, de ambele monoposturi McLaren-Renault, cu debutantul Lando Norris în fața colegului său mult mai experimentat, Carlos Sainz. Sebastian Vettel a avut mari dificultăți în Q3, clasându-se doar al șaptelea.

Cursa a fost interesantă atâta timp cât te luptai pentru locurile 6-18, deoarece la vârf Mercedes-AMG a dominat autoritar. Ce-i drept, la final Charles Leclerc l-a ajuns din urmă pe Bottas care avea probleme cu anvelopele față. Verstappen a terminat al patrulea, iar Vettel al cincilea, la mare distanță de locul al șaselea ocupat de Sainz. Asta înseamnă că Lewis Hamilton a obținut a 79-a victorie a carierei, la doar 12 de recordul lui Michael Schumacher. Din păcate pentru el, oprirea la standuri a lui Vettel pentru un set de Soft-uri cu scopul de a obține cel mai rapid tur l-a împiedicat pe britanic să obțină cel de-al 16-lea Hat Trick (Pole, Cel mai rapid tur, Victorie) sau cel de-al șaselea Grand Slam (Pole, Condus fiecare tur, Cel mai rapid tur, Victorie).

Pentru punctele minore și mai jos, măcel. McLaren, Renault, Haas, Toro Rosso, Racing Point și Alfa Romeo au făcut spectacol. În final, Daniel Ricciardo a primit două penalizări de cinci secunde și a pierdut locul său șapte câștigat din greu. Lando Norris a fost ales Driver of the Day după ce a reușit, cu un monopost cu probleme la direcție și diferențial, să termine pe locul al nouălea.

Pentru mulți, a opta victorie Mercedes-Benz din opt curse anul acesta înseamnă lipsa spectacolului. Au dreptate într-o oarecare măsură, dar bătăliile pentru punctele mici sunt chiar palpitante. Cred că Ferrari nu mai are șanse la titluri în acest sezon, dar să vedem dacă pot câștiga un Mare Premiu până la finalul anului. Mi-ar plăcea să îl văd pe tânărul Charles Leclerc învingător după dezamăgirea din Bahrain.

Next stop, Red Bull Ring, Austria.