Buick Enclave este Opelul pe care noi încă nu îl primim

2018-Buick-Enclave-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Vă prezint noul Buick Enclave Avenir, prezentat la Salonul Auto de la New York. Este un SUV GM cu șapte locuri ce arată ca un Opel pentru că peste ocean Buick-urile sunt Opeluri de lux, iar Avenir este noua submarcă de lux a americanilor, cum este Vignale pentru Ford, sau Initiale Paris pentru Renault.

Interiorul este piesa de rezistență a noului Enclave. În esență un interior de Insignia Grand Sport împopoțonat, acesta vine cu asistență la parcarea cu spatele, o cameră de marșarier, șapte airbaguri, keyless entry, hayon electric hands-free, climatizare automată pe trei zone, telecomandă universală (ce o mai fi și aia?), buton de start, avertizare la traficul din spate, frânare la detecția pietonilor, asistență la menținerea benzii și camere 360 grade.

Dacă dotările nu vă fac cu ochiul, atunci poate sistemul QueitTuning ce anulează zgomotele din exterior prin sistemul audio Bose cu 10 difuzoare să vă surâdă.

Spațiul noului Enclave promite să fie cu 10% mai mare ca la modelul anterior, iar la alegerea șoferului, rândurile doi și trei de scaune se pot plia, făcând spațiul pentru bagaje enorm.

Versiunea americană a sistemului de infotainment IntelliLink este și ea disponibilă, cu tot cu AppleCarplay și Android Auto ce funcționează cu hotspot-ul de bord 4G gratuit în primii cinci ani.

În ceea ce privește versiunea de lux Avenir, aceasta primește elemente vizuale distinctive, jante de 20” cu șase spițe, volan din lemn, piele fină, încărcare wireless pentru smartphone și scaune față încălzite și ventilate.

Nu se știe dacă va exista o versiune europeană a noului Enclave, un fel de PeugeOpel Anatara de nouă generație. Nu ar fi rău dacă s-ar fabrica, ar avea Ford Edge un rival pe măsură. Tot ce trebuie să facă e să înlocuiască siglele de Buick cu unele de Opel și să îi monteze un diesel potent.