Byton prezintă primul concept electric la CES 2018

Byton-Crossover-Concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Companiile auto electrice au răsărit ca ciupercile după ploaie, iar ultima venită este Byton, care a prezentat la CES în Las Vegas noul Crossover Concept.

Brandul chinez promite autonomie de 400 km în versiunea de bază și posibilitatea încărcării la 60% din capacitate în doar 20 minute sau 80% în 30 minute.

Lăsând la o parte propulsia, inginerii Byton sunt încrezători în faptul că Crossover Concept va avea autonomie Level 3 la momentul intrării în producție și că va fi capabil să primească Level 4 la o dată ulterioară printr-un upgrade de software. Ce sigur nu va ajunge în producția de serie vor fi cele două camere de luat vederi ce au înlocuit oglinzile laterale. Nu înțeleg de ce ai vrea camere în loc de oglinzi, e total inutil.

Interiorul conceptului este probabil cel mai spectaculos lucru despre el. Pentru început, există un display masiv de 49” ce înconjoară tot bordul. Acesta va ajunge la modelul de serie, spre deosebire de micul ecran poziționat în volan, care va ceda locul unui airbag. 3

Alte funcții utile pe viitor vor fi o versiune proprie a asistentului personal Amazon Alexa și posibilitatea monitorizării pulsului și tensiunii ocupanților.

Fondatorii companiei preconizează un preț de bază de aproximativ 45.000 $. Primele piețe vizate vor fi cele chineze, europene și americane, iar apariția și a altor modele va depinde de succesul crossoverului ce va fi lansat în 2019.