Unul din două Jaguar D-Type roșii se întreaptă spre licitație

Jaguar-D-Type-Auction-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Jaguar D-Type este una dintre cele mai importante modele de curse din istorie. Câștigătoare a cursei de 24 ore de la Le Mans în 1955, 1956 și 1957, inspirația legendarului E-Type și primul model de competiție ce folosea tehnologie din aeronautică, mașina are o bogată istorie în spate.

Exemplarul de față va fi scos la licitație și este așteptat să se vândă pentru 10-12 milioane $, datorită culorii și a poveștii sale.

Având seria de șasiu XKD 518, acest D-Type a fost comandat de către reprezentanța Jaguar-Rover Henlys în culoarea roșie și a ieșit pe poarta fabricii în decembrie 1955. Apoi a fost pasat unui anume Bernie Ecclestone, dealer auto la vremea respectivă, deoarece era greu de vândut. La scurt timp după, mașina a fost făcută cadou unui puști de 21 ani numit Peter Blonde, de la tatăl său, ca și premiu pentru lipsa viciilor.

După ce a concurtat de vreo 10 ori cu mașina, Blonde a vândut-o vărului său, Jonathan Sieff, în vara anului 1957. De atunci, mașina a schimbat mai mulți proprietari și a continuat să concureze de-a lungul Marii Britanii.