Cea mai rapidă cutie din lume, noul Mercedes-AMG G 63

2019_MercedesAMG_G63_42

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Era doar o chestiune de timp până când cei de la AMG puneau mâna pe noul Mercedes-Benz Clasa G și îl transformau în cea mai rapidă cutie cu tracțiune integrală din lume. Faceți cunoștință cu noul Mercedes-AMG G 63.

Pentru început, hai să vedem ce are sub capotă. Este un V8 biturbo de patru litri ce dezvoltă 585 cai putere și 850 Nm între 2.500 și 3.500 rpm. Deși are aceeași putere ca motorul de pe AMG GT R, nu este vorba despre același propulsor. Sportiva folosește unitaea M 178 cu carter uscat. Nu este vorba nici despre M 176 folosit pe G 550, aceea fiind versiunea light, non AMG. SUV-ul german folosește o versiune a motorului M 177 de pe E 63 S. M 177 dispune de turbine twin-scroll în interioul V-ului pentru a avea dimensiuni compacte și răspuns la accelerație bun. Mai mult, AMG a implementat și un sistem de dezactivare a cilindrilor ce oprește cilindrii 2,3,5 și 8 atunci când mașina nu are nevoie de putere mare.

Puterea este transmisă tuturor roților prin intermediul transmisiei automate 9G-Tronic ce îi permite off-roaderului să sprinteze până la 100 km/h în doar 4.5 secunde și să atingă o viteză maximă limitată electronic la 220 km/h sau 240 km/h dacă se optează pentru AMG Driver’s Package. Sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC trasmite în mod normal 60% din cuplu punții spate pentru un plus de agilitate. ,

Cu toate că avem de-a face cu un AMG serios, modelul având chiar și noua grilă Panamericana, inginerii nemți spun că modelul este la fel de capabil în teren accidentat ca orice G-Wagen. Cele trei diferențiale blocabile, opțiunea low-range pentru transmisie și cele trei moduri de rulare (Sand, Trail și Rock) venind să întărească această afirmație.

Caroseria se vrea a fi cu 55% mai rigidă decât a modelului precedent datorită acoperișului sudat cu laser. Majoritatea panourilor au fost tratate pentru a nu lăsa apa să pătrundă în habitaclu atunci când mașina trece prin vaduri adânci sau să reziste la zăpadă, sare sau nisip.

Pe lângă grila mai sus menționată, noul G 63 se poate deosebi de restul gamei prin bara față cu guri de aerisire masive, etrierii de frână roșii cu discuri de frână roșii și jantele AMG cu dimensiuni de până la 22”. Ca și la modelul normal, Mercedes oferă Night Package, ce redă o tentă închisă anumitor elemente.

Noul Mercedes-AMG G 63 va fi prezentat publicului larg la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, atunci când voi fi deschise și listele de comenzi. Primele exemplare vor ajunge la clienți în luna iunie.