Baby Raptor, Ranger Raptor

2019-ford-ranger-raptor-1-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Sunt anumite mașini care te cuceresc din prima, mașini pe care le doreștci cu toate că nu ai nevoie de ele, nu le găsești utilitate sau pur și simplu nu ai unde să le parchezi. Una dintre aceste mașini este noul pick-up Ford Ranger Raptor.

De Raptor am mai auzit, este versiunea de off-road a celui mai bine vândut pick-up din lume, Ford F-150. Însă cei de la Ford Performance nu s-au mulțumit doar cu un singur Raptor în gamă și au ales fratele mai mic al lui F-150 pentru o transformare.

Sub capota lui Baby Raptor se regăsește un nou biturbodiesel de doi litri ce transmite tuturor celor patru roți 213 cai putere și 500 Nm prin intermediul aceleiași transmisii automate cu 10 rapoarte regăsită pe Mustang facelift și pe noul Camaro.

Performanțele în off-road sunt sporite datorită unei suspensii Fox, a protecției sub carosierie, a jantelor din aliaj de 17” cu anvelope BF Goodrich all-terrain și a discurilor de frână de 332 mm față/spate.

Bara față este montată de șasiu, nu de caroserie pentru mai multă durabilitate și dispune de proiectoare de ceață cu LED și canale de aer pentru a reduce rezistența la înaintare.

Cu toate că Ranger Raptor este mai mic decât F-150 Raptor, nu vă imaginați că avem de-a face cu un pick-up de dimensiuni reduse. Mașina măsoară 5.398 mm lungime, 2.180 mm lățime și 1.873 mm înălțime, iar garda la sol de 283 mm îi permit un unghi de atac de 32.5°, unghi de degajare de 24° și unghi de rampă tot de 24°.

Inginerii Ford Performance au dotat Ranger Raptor cu modul de rulare Baja de la F-150 Raptor ce optimizează răspunsul transmisiei, accelerației, presiunea turbinei și activează modul 4×4 High, asigurând performanțe de top în teren accidentat.

Noul model va fi asamblat în Thailanda și nu va fi vândut, pentru moment, nici în Statele Unite ale Americii, nici în Europa, fiind destinat zonei Asia Pacific și Australiei. Păcat.