Cel mai luxos Volkswagen actual este un monovolum de 5.3 metri

2020-VW-Viloran-China-spec-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă este să spuneți rapid care este cel mai luxos Volkswagen actual, probabil ați sări imediat cu Touareg. Dar uite că am găsit ceva ce ar putea fi considerat noul vârf de gamă al nemților.

Destinat pieței chineze și construit în fabricile SAIC, Viloran este cel mai lung și spațios VW actual. Rețeta a fost simplă, iei plaftorma MQB, o lungești și pui în interior cele mai confortabile fotolii pe care le ai. Rivalul Clasei V de la Mercedes-Benz măsoară 5.3 metri și dispune de un ampatament de 3.180 mm, ambele valori fiind mai mari decât cele ale unei Clasa S cu ampatament lung, iar cele șapte locuri sunt amplasate 2/2/3 spre deosebire de 2/3/2 precum la majoritatea monovolumelor.

Acest fapt se datorează celor două fotolii regești create pentru a oferi spațiu și confort suprem. Parbrizul panoramic, tempomatul adaptiv și tehnologia de conducere semi-autonomă nu puteau lipsi de la bordul noului model, la fel și farurile cu tehnologie full LED similare celor de pe Touareg. Tot designul se inspiră de la SUV-ul atât de popular la noi, cu grila de mari dimensiuni ce parcă înghite farurile și gurile de aerisire pentagonale.

Viloran va fi propulsat de un motor turbo pe benzină 2.0 TSI ce va produce 220 CP și 350 Nm. Este, în esență, unitatea de pe Golf 7 GTI ce va fi conectată la roțile față prin intermediul unei transmisii automate cu dublu-ambreiaj DSG și șapte rapoarte.

Având în vedere lipsa cruntă de popularitate de care se bucură monovolumele în Europa și faptul că Multivan este într-o poziție fruntașă în ceea ce privește vânzările de shuttle-uri, șansele să aterizeze un Viloran pe la noi sunt aproape nule.