Toyota RAV4 Prime este un plug-in-hybrid cu peste 300 cai putere

2021-Toyota-RAV4-Prime-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Stăteam și mă gândeam zilele acestea care a fost ultima Toyota de peste 300 cai putere vândută oficial în Europa și tare mi-e că nu știu răspunsul. Avem două variante, fie noua GR Supra care este un BMW fabricat în Austria, fie Land Cruiser J200 facelift cu motorizarea pe benzină de 4.6 l V8 și 318 cai putere. Doar că nu am certitudinea că Europa a prins V8-ul pe benzină pe facelift, amintirile mele spun că noi am avut parte doar de V8-ul turbodiesel de 4.5 litri care, în ciuda cilindreei, poate fi acum bătut de unele turbodieseluri de doi litri la capitolul putere. Supra MK4 nu se pune, deoarece nu s-au vândut oficial pe Bătrânul Continent. De ce mă roade pe mine așa de mult această întrebare? Simplu, deoarece la Salonul Auto de la Los Angeles, producătorul japonez a prezentat un RAV4 plug-in hibrid de peste 300 cai putere ce mai mult ca sigur va ajunge și la noi și care ar putea fi prima Toyota adevărată de peste 300 cai putere vândută oficial în Europa.

RAV4 Prime este primul SUV plug-in-hybrid al japonezilor și este propulsat de un ansamblu format dintr-un motor pe benzină, aspirat, de 2.5 litri cu patru cilindri ce dezvoltă 178 cai putere și 228 Nm, precum și dintr-un motor electric cu o putere încă nespecificată. În total, avem de-a face cu 306 cai putere și un sistem de tracțiune integrală fără legătură mecanică între punți datorită poziționării motorului electric deasupra punții spate. De un sistem similar se bucură și noul Lincoln Corsair Grand Touring, prezentat la același salon.

Japonezii au făcut treabă bună la capitolul performanțe, RAV4 reușind un sprint 0-96 km/h în doar 5.8 secunde. Totodată, bateria situată în podea îi poate oferi o autonomie exclusiv electrică de 63 km sau un consum mediu de 2.6 l/100 km în modul hibrid, coborând totodată centrul de greutate al SUV-ului nipon.

La interior nu sunt multe diferențe față de versiunile deja existente. Trebuie menționat că modelul din imagine este cel pentru piața americană. Cred că singura deosebire între o potențială versiune pentru Europa este integrarea Amazon Alexa. În rest, Apple CarPlay și Android Auto, scaune electrice, hayon electric, Blind Spot Monitor sau computer de bord cu ecran de 7″ primim și noi.

Tot la salonul californian am văzut și versiunile cu tracțiune integrală ale lui Camry și Avalon. Nu ne-ar deranja nici Camry AWD.