Cel mai mare AMG din istorie, noul GLS 63 4MATIC+

2020-mercedes-amg-gls-63-la-show-20

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

GLE 63 nu este singurul SUV de peste 600 cai putere pe care Mercedes-AMG l-a adus la Salonul Auto de la Frankfurt, deoarece GLS 63 este și el prezent pe scena californiană.

Strâns înrudite, GLS 63 preia sistemul de propulsie de la GLE 63 S, adică V8-ul biturbo de patru litri cu injecție directă (M177, folosit și de noul Aston Martin DBX) și același sistem EQ Boost ce plusează cu 22 CP și 250 Nm la nevoie. Puterea ajunge la roți prin intermediul unei transmisii automate cu 9 trepte AMG SPEEDSHIFT TCT 9G și a sistemului de tracțiune integrală 4MATIC+.

  • GLS 63: 612 CP, 850 Nm, 0-100 km/h în 4.2 s, 280 km/h V-MAX (cu Driver’s Pack), 11.9 l/100 km consum mediu declarat

Pe lângă starter-gerneratorul EQ Boost, inginerii nemți au echipat mașina și cu un sistem de dezactivare al cilindrilor. Acesta este activ în sarcină mică, între 1000 și 3250 rpm, doar în modul „Comfort”.

Ca orice AMG adevărat, GLS 63 se bucură de un kit aerodinamic specific, de grila Panamericana cu dungi verticale cromate, de jantele cu dimensiuni între 21 și 23″ sau de cele patru terminații rectangulare ale evacuării duble. Pachetul AMG Night poate transforma detaliile cromate într-un negru lucios, foarte la modă în zilele noastre.

Cel mai mare SUV AMG este echipat în standard cu suspensia pneumatică AMG RIDE CONTROL+ și amortizoarele adaptive controlate electronic ADS+. Cele trei moduri de rulare ale suspensiei, „Comfort”, „Sport” și „Sport+”, reușesc să se diferențieze mai mult decât la alte modele din Affalterbach. Noul GLS 63 4MATIC+ menține o gardă la sol constantă indiferent de încărcarea sa. În „Sport”, „Sport+” și „RACE” mașina coboară cu 10 mm. Dacă se alege modul Comfort folosind selctorul AMG DYNAMIC SELECT, atunci SUV-ul coboară acei 10 mm doar la viteze de peste 120 km/h, revenind la garda normală atunci când viteza coboară la mai puțin de 70 km/h. Acest fapt duce la o rezistență redusă la înaintare, un consum scăzut și îmbunătățirea manevrabilității mulțumită unui centru de greutate coborât. Există și două moduri pentru teren accidentat: „Trail” și „Sand”. Acestea ridică garda la sol cu 55 mm pe suprafețele neacoperite cu asfalt, revenind la normal atunci când mașina atinge 70 km/h.

O multitudine de invenții electronice au grijă ca SUV-ul de 2.5 tone să rămână nestingherit pe drum, de la barele stabilizatoare active AMG ACTIVE RIDE CONTROL, la sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+ cu ambreiaj controlat electromecanic, la ESP-ul cu trei moduri de funcționare. Mai mult, GLS 63 dispune de un diferențial blocabil controlat electronic ce controlează viteza roții interioare pentru aderență sporită. Direcția electrică a primit două moduri orientate către confort: „Basic” și „Advanced”. Celelalte două, „Pro” și „Master”, au fost proiectate cu mersul sportiv în gând, oferind mai mult feedback și un răspuns crescut.

Interiorul și tehnologia de la bordul noului Mercedes-AMG GLS 63 sunt identice cu cele regăsite pe la fel de noul său frate ceva mai scurt, GLE 63 S, despre care puteți citi în materialul nostru extrem de detaliat. Acesta nu este singurul GLS lansat astăzi, deoarece Daimler a dezvăluit în China și primul SUV Mercedes-Maybach, GLS 600 4MATIC.