Cel mai puternic Bugatti costă 8 milioane Euro

308840a1-bugatti-centodieci-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bugatti a învățat ceva de pe urma lui La Voiture Noire. Este faptul că există suficienți clienți bogați în această lume ce ar da sume incredibile pe o mașină exclusivistă.

Astfel, la Salonul Auto de la Frankfurt, producătorul francez va aduce încă un model ce îți taie respirația, noul Centodieci. Această super mașină este un omagiu adus mai puțin celebrului EB110, ultimul Bugatti construit înainte de preluarea companiei de către VW.

Designul este un amestec între EB110 și Chiron, grila potcoavă este dimensiuni reduse, partea frontală propune faruri subțiri, iar la spate găsim o temă dezvoltată a stopurilor supercarului anilor „90. Eleronul de mari dimensiuni ajută la creșterea forței de apăsare, ceea ce creează și rezistență la înaintare, scăzând viteza maximă față de un Chiron, spre exemplu. Jantele sunt preluate de la conceptul Vision GT și completează pachetul estetic în mod perfect. Evacuările au fost montate vertical, oferindu-i lui Centodieci o imagine foarte agresivă. Designerii Bugatti chiar nu au făcut niciun compromis.

Nu este nicio mirare faptul că mașina dispune de același propulsor W16 quad turbo de opt litri, însă pentru o mașină rară precum Centodieci, puterea a fost crescută de la 1.500 la 1.600 cai putere, devenind cel mai puternic Bugatii din istorie. Cumulată cu masa redusă cu 20 kg comparativ cu hypercarul produs în serie, avem performanțe de navetă spațială. 0-100 km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 6.1 secunde și 0-300 km/h în 13.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 380 km/h, dar dacă ai nevoie de mai mult de atât fie te cheamă Lewis Hamilton, fie ai câteva șuruburi lipsă.

Bugatti va construi Centodieci timp de cinci ani, la un ritm de două mașini anual. În ciuda timpului de așteptare uriaș și a prețului de 8 milioane Euro, toate cele 10 exemplare sunt deja vândute.