Interiorul lui Porsche Taycan, până la cinci displayuri disponibile

368cb4ae-2020-porsche-taycan-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ieri vă arătam prima imagine încă destul de întunecată cu interiorul lui Porsche Taycan și vă spuneam că mașina va avea trei ani internet gratuit și șase luni Apple Music gratuit, iar azi vedem toată cabina mașinii ce promite să detroneze Tesla Model S.

Sunt curios câte displayuri sunt suficiente pentru o mașină, deoarece Taycan are patru mari și tari.

Primul este tabloul de instrumente digital cu diagonala de 16.8″, fără rame și cu un filtru cu proprietăți anti-reflezive. Acesta are patru moduri customizabile: Classic, Map, Full Map and Pure. Classic este ce vedem noi imagine, un panou cu trei ceasuri ce le imită pe cele folosite pe actualele modele ale companiei din Stuttgart. Map și Full Map pun accent pe harta navigației în diferite moduri de mărime. Pure propune un layout minimalist, prezentând doar viteza, semnele de circulație și datele navigației. Setările farurilor și ale suspensiei sunt cotrolate de niște comenzi cu touch situate în lateralul tabloului de bord. Clienții pot asorta acest ecran cu două volane, unul normal customizabil sau cu unul GT.

Sistemul de infotainment principal dispune de un ecran tactil cu feedback haptic și diagonala de 10.9″ așa cum îl au, de exemplu, Panamera sau Cayenne. Doar că acesta se laudă și cu un assistent vocal inteligent pe care îl poți activa zicând Hey, Porsche.

Sub acesta găsim încă un display tactil aproape pătrat cu diagonala de 8.4″ ce controlează climatizarea, încălzirea în scune, dar are și recunoașterea scrisului, șoferul putând introduce o destinație scriind pe acesta.

Al patrulea se află în fața pasagerului din față și îi permite acestuia să controleze diferite setări ale mașinii fără a deranja șoferul, de parcă dacă îl folosea pe cel din centru l-ar fi deranjat prea tare. Acesta este opțional, sunt curios câte exemplare vor avea bifată această căsuță.

Există și un al cincilea, pe care îl primești dacă alegi sistemul de climatizare opțională pe patru zone, are diagonala de 5.9″ și se montează între scaunele pasagerilor din spate, doar două la număr.

Cui nu îi place pielea standart poate alege o tapițerie din piele OLEA, ce folosește frunze de măslin în procesul de fabricație. Dacă există și clienți ce nu vor să apeleze la organele animalelor, tapițeria Race-Tex din microfibre de calitate fabricate parțial din fibre de poliester reciclate îi va mulțumi pe aceștia. Eu această opțiune aș alege-o. Mai mult, indiferent de versiune, materialul din care este făcută mocheta din podea este și el fabricat dintr-un material reciclat numit Econyl. În mare parte, vorbim de plase de pescuit reciclate.

Câteva nuanțe deosebite la interior vor fi disponibile: Atacama Beige, Blackberry, Black-Lime Beige, Meranti Brown, iar finisajele pot fi din lemn, fibră de carbon, aluminiu sau chiar textile.

Vom vedea, în sfârșit, noul Porsche Taycan, începând cu data de 4 septembrie.