Chinezii vor să producă mașini în Statele Unite ale Americii, Trump râde

Vantas-TXL-US-spec-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă americanii au pătrus piața chineză cu branduri precum Chevrolet, Cadillac sau Buick, chinezii nu au reușit să introducă pe piața americană un produs pe care votanții lui Trump și ai lui Hillary ar vrea să îl achiziționeze.

Cei de la HAAH Automotive Holdings doresc să reușească acest lucru cu două SUV-uri preluate de la Chery începând cu sfârșitul lui 2021 sau începului lui 2022. Primul care va traversa Atlanticul va fi TXL, un SUV cu o lungime de aproape 4.8 metri și un ampatament de 2.799 mm, adică ceva mai mare decât o Skoda Kodiaq.

Modelul destinat pieței americane va fi propulsat de o unitate pe benzină, cu cilindreea de doi litri, ce va dispune de supraalimentare cu turbocompresor și injecție directă de combustibil. Aceasta va produce undeva pe la 240 cai putere și va fi conectată la o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Tracțiunea față este oferită în standard, iar cine va dori două punți motoare va trebui să plătească în plus. Unele zvonuri spun că mașina va veni și în Europa cu siglă Chery Excele TX și motorizare pe benzină 1.6 Turbo.

Dar chinezii nu vor doar să aducă cele două SUV-uri pe vaport în State, ci sunt deja în căutarea unei locații de producție. Atât TXL, cât și fratele său mai mare, VX vor fi fabricate în SUA, dar în fabrici ale altor producători. Clienți interesați pare că deja există, altfel nu știu cum au reușit cei de la HAAH Automotive Holdings și Chery să îi convingă 80 dealeri să vândă noile modele Vantas.