Ford recheamă Puma în Marea Britanie

8cbf9e51-2020-ford-puma-titanium-x-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ford recheamă noua Puma în Marea Britanie pentru o problemă la airbagul șoferului.

Problema vizează doar exemplarele cu volan pe dreapta produse între noiembrie 2019 și ianuarie 2020. Chiar dacă în cazul unui accident mașina va oferi toată siguranța necesară ca urmare a explodării airbagului, există o teamă că după airbagul ar putea sări din volan după umflarea acestuia.

Aproximativ o treime din exemplarele Ford Puma afectate au fost deja livrate, însă producătorul american a oprit vânzările Pumei în data de 7 februarie până problema este remediată.

Ovalul Albastru va înlocui un arc în mecanismul airbagului fără niciun cost pentru clienți, evident. Pentru cine nu știe, Puma este noul crossover / SUV urban al celor de la Ford și este asamblat la Craiova.

Aici puteți vedea prețurile noului Ford Puma, model ce are un calificativ de cinci stele la testele Euro NCAP.

UPDADTE:

Reprezentanții Ford susțin că un număr de vehicule Puma au fost asamblate cu arcuri de retenție a airbag-urilor șoferului despre care există indicii că ar fi fost fabricate cu nerespectarea specificațiilor de fabricație Ford Motor Company. Testele interne Ford au identificat că, în anumite condiții, este posibil ca airbag-ul să nu fie reținut în volan după ce a fost declanșat. Vrem să subliniem faptul că, până în prezent, niciun client nu a raportat vreun incident. Performanța airbag-ului în cazul unui accident care implică declanșarea acestuia va îndeplini în continuare cerințele de reglementare și va oferi protecție suficientă șoferului.

UPDATE2:

Rechemarea afectează și 326 unități vândute sau aflate în curs de vânzare la dealerii din România.