Citroen încă fabrică berline, dar nu pentru Vest

e766c2a4-citroen-c4-l-facelift-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În România și în alte țări europene aflate în curs de dezvoltare, Citroen oferă modelul C-Elysee. În Vest, Citroen nu mai vinde berline și breakuri deloc.

Dar în China, țara cu cel mai mult potențial, francezii vând și C4 L, o versiune facelift sedan a fostului C4 pe care îl primeam și noi. Doar că are ampatementul mărit pentru că, știm cu toții, chinezii preferă acest gen de mașini.

La exterior nu s-au schimbat multe, la interior, însă, avem un touchscreen de 9″ ce operează noul sistem de infotainment. Există și comenzi vocale pentru cine stăpânește chineza. Versiunile superioare vor avea un bord în două tonuri, un sistem de climatizare automată, un volan redesenat cu trei spițe, un display mai mare între ceasurile de bord, guri de ventilație schimbate și o frână de parcare electrică. Per total, nimic nu mai arată a C4 așa cum îl știam cu toții.

Motorizările pentru 2019 sunt unele pe benzină, supraalimentate. Baza este una de 1.2 litri ce dezvoltă 136 CP, iar cea de top este una de 1.6 litri ce dezvoltă 165 CP.