Lincoln Aviator promite cel mai bun sistem de sonorizare

ad0ef3e7-lincoln-aviator-concert-hall-cabin-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lincoln Aviator este noul rival al lui BMW X5, Audi Q7 sau Mercedes-Benz GLE pe piața americană și am mai vorbit despre el, însă acum vorbim despre sistemul său de sonorizare, despre care americanii spun că este cel mai bun din industrie.

Acesta poartă numele de Revel Ultima 3D și dispune de trei moduri de ascultare: Stereo, Audience și On-Stage. Dispune de 28 difuzoare, dintre care opt pe plafon, precum și de o experiență acustică 360 grade.

În modul stereo, adică așa cum ar trebui să ascultăm muzica, pasagerii lui Aviator stau fix între o pereche de difuzoare. În modul Audience te simți ca și când ai fi într-o sală de spectacole, una foarte mare, iar în modul On-Stage ai o experiență acustică 360 grade. Sperăm că avem ocazia să o încercăm.

Spre deosebire de sistemul din Navigator, cel din Aviator dispune de două difuzoare poziționate deasupra fiecărui ocupant din primele două rânduri de scaune, ce lucrează împreună cu cele din uși și cu cele din spate pentru te minuna.

Sistemul Revel Ultima mai vine cu o tehnologie patentată de Harman numită Clari-Fi. Aceasta reconstruiește detaliile pierdute de fișierele audio comprimate digital în timp real. Mai mult, Aviator dispune de parbriz și geamuri laminate acustic, precum și scuturi acustice sub mașină și în pasajele roților. Șasiul a fost calibrat pentru a reduce zgomotele de frecvență joasă provocate de rularea pe asfalt, iar între compartimentul motor și cabină a fost instalată o barieră suplimentară pentru a menține zgomotele și vibrațiile la un nivel redus.

Păcat că nu se va vinde în Europa.