Clasa E 2020: facelift pentru (aproape) toată gama

2020-mercedes-benz-e-class-facelift-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nebunie în stand virtual Mercedes-Benz de la Geneva virtuală. Adică iată Clasa E facelift cu toate versiunile sale modificate pentru 2020. Toate versiunile mai puțin AMG-urile veritabile cu indicativ 63, ca să fim super-preciși. Limuzina, break-ul și All-Terrain-ul au de acum alte faruri, grilă, spoilere și stopuri; în standard vor fi oferite faruri LED și ca opționale rămân disponibile doar Multibeam LED.

 

Trei linii de echipare sunt anunțate: Avantgarde, Exclusive și AMG pentru limuzină și break iar All-Terrain rămâne ușor diferit, poziționat ca model cumva separat. Așa cum îi șade bine unui crossover. Privind interiorul observăm apariția unui nou tip de volan, pe care îl vedem în două versiuni; instrumentarul de bord digital va avea în standard 10.25 inch ca și sistemul de infotainment central; opțional, cele două display-uri cresc ca și până acum la dimensiunea de 12.3 inch pentru fiecare monitor în parte; sistemul MBUX devine și el disponibil pe limuzina de clasă mare după ce a fost lansat pe compacte și ulterior pe modelele mari de SUV-uri.

Mercedes-Benz ține să sublinieze că sistemul Active Distance Assist Distronic va include Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist dar și Active Blind Sport Assist. Se pare că funcțiile autonome ale Clasei E devin acum și mai avansate, rămâne să testăm asta când va fi cazul.

Din punct de vedere al motorizărilor avem de acum puteri cuprinse între 156 și 367 CP pe benzină și între 160 și 330 CP pentru diesel; constructorul anunță și nu mai puțin de ȘAPTE PHEV-uri – benzină sau diesel + motor electric, tracțiune spate sau integrală dar nu detaliază momentan acest subiect.

Vârful actual al gamei cu facelift va fi Mercedes-AMG E53 4Matic+ cu 435 CP și 520 Nm; sistemul EQ Boost oferă pentru o scurtă perioadă de timp un boost de 22 CP și 250 Nm; 0-100 în 4.5 secunde, 270 km/h cu AMG Drivers Package.