Octavia RS: de acum, plug-in hybrid!

octavia_rs_iv_02

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tocmai s-au împlinit 19 ani de Octavia RS și dacă nu vă aduceți aminte această primă Skoda performantă a vremurilor noastre (cumva) era propulsată de un motor pe benzină de 1.8 litri cu 180 CP și 235 Nm cuplu motor maxim. Vremurile au trecut și astăzi a fost prezentată prima Octavia RS PHEV din istorie.

Cu 245 CP și 400 Nm dintr-un motor pe benzină de 1.4 litri TSI și un motor electric de 85 kW cu o baterie de 13 kWh capacitate maximă, Octavia RS iV pe numele său complet face 0-100 în 7.3 secunde și atinge o viteză maximă de 225 km/h. Toată puterea este trimisă exclusiv către puntea față prin intermediul unui DSG în șase trepte. Este anunțată o autonomie full-electrică de până la 60 km maxim dar probabil că nu trebuie să blănești mașina cum o făceai pe vremuri cu ce însemna Octavia RS…

Acest sistem de propulsoe hibrid a fost anunțat a fi disponibil în aceeași combinație de motor termic plus motor electric, cu aceeași baterie dar cu mai puțină putere: 204 CP și 350 Nm cuplu motor maxim. Atât aceste SE și SE L PHEV cât și RS iV sunt disponibile pe ambele versiuni de caroserie ale noii Octavia.

Pentru că nu ne mai săturăm de hibrizi, Octavia a fost anunțată în premieră și ca versiuni mild hybrid – 1.0 TSI de 110 CP și 1.5 TSI 150 CP cu sisteme electrice de 48V și baterie de 0.6 kWh; ambele au boost electric de 50 Nm și promit economie de combustibil de 0.4 litri pentru 100 km parcurși.

 

Gândiți-vă doar așa: Octavia RS iV o vei putea lua cu discount de 4.5oo de euro de la Stat prin Rabla Plus iar micii hibrizi vor intra la eco tichetul ce scade prețul mașinii cu 2.500 lei.