Clona de Jeep, acum clonă de Toyota

2020-Mahindra-Roxor-24

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dintr-un motiv sau altul, Mahindra vinde micul off-roader Roxor pe piața nord-americană, ceea ce ar trebui să fie o problemă, având în vedere că mașina este o copie fără rușine a lui Jeep Wrangler.

Fix asta au zis și americanii de la U.S. International Trade Commission care au ordonat oprirea vânzării modelului indian pe piața lui Trump. Inginerii Mahindra au fost mai deștepți și au aplicat un facelift modelului pentru 2020. Grila de Jeep Wrangler a fost înlocuită, iar acum Roxor arată ca o Toyota Land Cruiser FJ40. Bravo, Mahindra, i-ai pus în snooker pe americani.

Acum mă simt puțin vinovat, pentru că Roxor 2020 arată chiar bine, mai ales în culori vii (450 din care poți alege). Pe lângă grila de inspirație japoneză, avem și jante noi, mult mai plăcute ochiului, dar și o grămadă de accesorii (precum lift kit) ce fac, probabil, câțiva clienți de Wrangler să tragă cu coada ochiului. Mai mult, accesoriile sunt updatate în fiecare lună.

Dar se răzgândesc după ce văd opțiunea de motor, un 2.5 litri turbodiesel cu patru cilindri în linie ce dezvoltă fabuloasa cifră de 63 cai putere și un cuplu enorm de 195 Nm. Cine nu dorește să schimbe vitezele la transmisia manuală cu cinci trepte o poate alege pe cea cu șase rapoarte, automată. Interesant este că acum Roxor este un model mult mai ușor de condus în off-road mulțumită raportului final în transmisie de 5:38.

Cine locuiește peste Ocean și este interesat de noua Mahindra Roxor, aflați că prețul de bază este de 16.599 $, mult mai accesibilă decât un Wrangler.