Cum a fost etapa a 12-a la Dakar: anulată la moto, mișto la mașini și camioane. E cu video!

d6f58

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Un lucru e sigur: ca să câștigi Dakar la mașini sau camioane tre să fii într-o echipă puternică. Nici Sainz și nici Nikolaev n-ar fi rămas în fruntea clasamentului fără echipele lor. Practic, asta mă umple de respect în primul rând pentru zeii care se dau la moto la vârf și apoi pentru zeii care se dau la moto fără asistență de la echipe tehnice. Da, sunt și unii motocicliști care își repară singuri fiarele între etape. O să vă povestesc și de ei în curând. Între timp, vedeți aici ce s-a întâmplat ieri. Spectaculos parcurs pentru Al-Attiyah (care a și câștigat etapa) și pentru MINI-ul polonezului-cu-nume-greu-de-pronunțat-dar-și-de-scris:

Practic, acum clasamentul este următorul:

La mașini: Sainz, Peterhansel pe 2 la 44 de min distanță și Al-Attiyah pe 3 la o oră și 5 min distanță.

La camioane: Nikolaev, Villagra căzut pe 2 după o penalizare de 15 min, dar la (ATENȚIE) 1 secundă în spate și Viazovich, mult mai în spate, la 3 ore distanță.

La moto, desigur, după anularea etapei 12 clasamentul a rămas cum știam: Walkner (KTM), Benavides (cu Honda) la 32 de min în spate și Toby Price (tot KTM) la 39 de minute în spate. Al nostru, Mani Gyenes, a urcat alaltăieri pe 24 la general! Excelent pentru el.

Iar acum vă mai las un minut de Trucks: