Cumpărați acest Mercedes-Benz O 319 până nu o facem noi

1959-mercedes-benz-o-319-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toată lumea știe de Volkswagen Microbus, legendarul microbuz nemțesc pe care îl vezi în toate filmele cu hipsteri, însă puțină lume știe că și Mercedes-Benz a avut propria versiune.

Se numea O 319 și a fost lansat în 1955 o dată cu furgoneta L 319, însă cel din imagini a fost produs în 1959, este restaurat complet și va fi scos la licitație de către RMSothebys în Phoenix, Arizona, SUA pe 18 ianuarie.

Cu toate acestea, nu este o restaurare convențională, ci un restomod, ceea ce înseamnă că exemplarul O 319 dispune de un propulsor modern cu injecție directă de benzină, transmisie automată și suspensie pneumatică adaptată pentru configurația cu patru roți spate.

Așteptat să se vândă pentru o sumă între 175.000 și 200.000 $, O 319 este mult mai mare ca un Transporter, iar numele vine de la “Omnibus”.

Munca de restaurare a inclus, pe lângă aducerea exteriorului în stare impecabilă și vopsitul în culoarea din fabrică. Mai mult, fostul proprietar a reușit să transforme autovehiculul de pasageri într-un camper van cu pat, butelie de gaz, rezervor de apă, precum și instalație sanitară și electrică modernă.