Noul Mercedes-Benz Clasa G nu a devenit un SUV urban

17C966_010

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz se pregătește de lansarea noii generații a legendarei Clase G, dar vrea să ne asigure că off-roaderul nu va deveni un SUV de oraș incapabil să urce o bordură mai ridicată.

Fiecare G-Wagen trebuie să treacă proba muntelui Schöckl, un traseu de 5.6 km aflat în apropierea orașului austriac Graz. Acesta include rampe de până la 60% și înclinații laterale până la 40%.

Prioritatea inginerilor a fost ca noul model să fie și mai eficient în teren accidentat ca modelul precedent. Clasa G va primi trei diferențiale blocabile 100%, raport de transmisie low range, dar și o suspensie independentă creată în colaborare cu Mercedes-AMG.

Astfel, noua Clasă G poate urca orice rampă dacă suprafața îi permite, dispune de o gardă la sol între punți de 241 mm (cu 6 în plus față de modelul precedent), poate trece prin vaduri de apă adânci de 70 cm (+10 cm), are un unghi de stabilitate la condus de 35° (+7°), unghi de atac de 31°, unghi de degajare de 30° și unghi de rampă de 26° (+1° la toate trei).

Mai mult, pe puntea față avem o cursă a suspensiei 85 mm compresie și 100 mm recul, iar pe puntea spate acestea sunt 82 cu 142 mm.

Unul din instrumentele pe care șoferii de Clasa G îl vor avea la dispoziție este noul G-Mode, un program ce se activează atunci când unul dintre cele trei diferențiale este blocat sau LOW RANGE selectat. Acesta adaptează amortizoarele, direcția, accelerația, precum și transmisia pentru capabilități maxime în off-road.

Apropo de transmisie, aceasta este noua 9G-TRONIC calibrată pentru a transmite 40% din cuplu punții față și 60% punții posterioare. Ea dispune și de un mod LOW RANGE care schimbă demultiplicarea de la 1.00 la 2.93. Din LOW în HIGH se poate trece până la 70 km/h, însă invers este posibil doar din modul N și mașina oprită. Dacă vă preocupă vizibilitatea în teren accidentat, fiți fără griji, viitoarea Clasă G va dispune de camere 360°, cameră de marșarier și încă trei camere suplimentare ce vor reda imagini HD pe ecranul sistemului multimendia COMAND.