Dacă ești blindat, ia-ți un Invicto blindat. De la Brabus.

Invicto-by-Brabus-armored-Mercedes-Benz-G-Class-89

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Celebrul tuner german Brabus a lansat o linie specială de modele. Se numește Invicto, are siglă proprie și reprezintă mașini BLINDATE. Primele mașini INVICTO by Brabus sunt (cumva așteptabil) niște Clasa G. Noua generație de Mercedes-Benz Clasa G, desigur.

Ele vor fi disponibile în trei versiuni distincte: Pure, Luxury și Mission; cu toate astea, toate sunt echipate cu “Invicto Shelter Cell” ceea ce înseamnă că îndeplinesc standardele de protecție VR6; asta înseamnă că poți sta liniștit înăuntru dacă cineva trage cu o mitralieră în G-ul tău. Dar, la VR6, părțile laterale rezistă și la exploziile din apropiere; gen dacă grenada aruncată explodează lângă mașină, lucruri din astea de le vezi zi de zi, nah. Există și posibilitatea de a opta pentru VR6 Plus ERV – un pachet „Explosion Resistant Vehicle”. Asta înseamnă că mașina te va proteja dacă este supusă unei explozii directe.

Pe lângă acestea, modelul Invicto Pure păstrează interiorul cât mai aproape de ceea ce oferă mașina asta în standard; dacă vrei mai mult lux pe genul Brabus poți opta pentru Invicto Luxury care va veni echipat cu un interior ce folosește cea mai fină piele ce a fost folosită pentru refacerea totală a habitaclului; în același timp, mașina este ușor „tunată” cu elemente Brabus tipice Clasa G atât la interior, cât și la exterior; Invicto Mission este însă cel mai extrem Clasa G blindat și a fost gândit pentru a fi mașina perfectă de escortă: are chiar și scaune tip scoică construite dintr-un material moale ce se mulează pe corpul ce poartă o vestă antiglonț de exemplu. În principiu, toate sistemele extra și de ranforsare adaugă… o tonă masei proprii a mașinii.

Există și o listă lungă de opționale pentru aceste trei „echipări”, poți cumpăra diverse sisteme auxiliare de iluminare, sistem special de stingere incendii, sistem „night vision”, sistem de purificare al aerului și „escape hatch” – poți să ieși repede din mașină printr-o trapă specială, ranforsată și ea.

Din punct de vedere tehnic, pachetul B40S-800 duce puterea motorului de G63 (pentru că pe baza lui se construiesc acești monștri) la 800 CP și 1.000 Nm; viteza maximă este limitată la 210 km/h iar 100 km/h se ating cu start de pe loc în… 8.2 secunde. E bine pentru 3 tone, nu?

Șasiul, suspensiile, barele stabilizatoare, sistemul de frânare, roțile – toate au fost modificate, ranforsate sau schimbate cu totul. Iată aici și un video care să vă gâdile apetitul pentru aceste mașini cu adevărat speciale: