S-a lansat un „cruiser big boxer” BMW… whatever.

2020-BMW-R-18-84

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW Motorrad tocmai a lansat un „cruiser”. Nu mă pricep la motociclete dar din ce știu de la Giurgea, BMW nu construct așa ceva. Noua motocicletă BMW se numește R 18 și spun nemții este un „cruiser suprem cu rădăcini istorice”.

Motocicliștii puriști vor recunoaște influențele de la clasicul R 5 și multe elemente de la R 18 au fost proiectate cu această motocicletă clasică în față, cum ar fi de exemplu, rezervorul sub formă de „lacrimă”. Poți chiar să comanzi „pinstripes” precum cele ce stilizau motocicleta boxer legendară din 1936.

 

Față de aceasta însă, toate blocurile optice ale lui R 18 sunt LED, vitezometrul include un display digital multifuncțional iar sistemul de frânare are etrieri cu patru pistonașe și frâne față/ spate.

Dacă vrei să fii ceva mai special (că cică acum se poartă să fii special), va fi disponibilă o versiune numită R 18 First Edition cu plăcuțe speciale de model și chestii contrastante pe caroserie; adică e plină de crom. O veste și mai bună este că BMW anunță că au creat R 18 pentru a fi foarte ușor de demontat pentru ca fiecare client să își personalizeze fix cum își dorește R 18-le.

Nu mă pricep la motociclete și componente de motocicleta dar am înțeles că vor fi disponibile direct la BMW accesorii de la Roland Sands Design, scaune Mustang și sisteme de evacuare de la Vance&Hines.

Motorul R 18 este propulsa de un motor nuit Big Boxer; este cel mai puternic motor de motocicletă BMW în doi cilindri din toate timpurile – 91 CP și 158 Nm. BMW susține că a dorit să păstreze motocicleta cât mai clasică și nu a folosit „electronică high-tech” în mod deliberat. Cu toate astea, R 18 are trei moduri de rulare selectabile – Rain, Roll, Rock, precum și hill start, reverese assist și automatic stability control system.

Avem un singur preț pentru R 18 și acesta este de america: 17.495 USD.  #dacefacedebaniiastia