Dacia Duster 2, jumătate de milion unități fabricate în doi ani

10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La sfârșitul lunii trecute, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea de pe linia de montaj a exemplarului Duster 2 cu numărul 500.000. Modelul aniversar este un Duster Rouge Fusion 1.3 TCe 150 CP 4×4 Prestige ce va ajunge la un client din Franța.

Zilnic, la Uzina Dacia se produc 1.400 de mașini, dintre care 1.050 sunt Duster. Asta înseamnă că o mașină iese de pe linia de producție o dată la 54 secunde, iar 90% din toată producția este exportată.

În ceea ce privește Dusterul, de la intrarea sa în producție în 2010, peste 1.7 milioane au fost produse la Mioveni, printre care și cele 500.000 ale generației noi. Principalele piețe de export sunt Franța, Italia și Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de țări. Nu mai vorbim de faptul că Sandero, Duster sau Logan se vând la nivel global sub brandurile Renault, Nissan, Mahindra sau Lada.

„Succesul, în orice domeniu, se bazează pe oameni competenți, serioși și responsabili. Așa este și la Dacia. Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România cărora le mulțumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili și riguroși pentru a ne menține competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive și apreciate de clienții noștri. Pentru viitorul pe care îl construim astăzi, în una dintre cele mai importante uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, director executiv al Uzinei Vehicule Dacia.

Dacia produce în România 350.000 autoturisme pe an. La acestea se adaugă peste 500.000 motoare și aproximativ 500.000 cutii de viteze, dintre care 80% merge la export prin intermediul Direcţiei Logistice Dacia şi a celui mai mare centru logistic al Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance International Logistics Network (AILN).

În 2019, Dacia Duster a primit o gamă de motoare complet nouă, formată din propulsoarele pe benzină 1.0 TCe și 1.3 TCe, dar și noul diesel 1.5 Blue dCi.