Mercedes-Benz va livra 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid către orașul Sinaia

Mercedes-Benz Citario Hybid (1)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Desemnat Autobuzul Anului 2019 la Târgul internațional dedicat vehiculelor comerciale IAA, Mercedes-Benz Citaro Hybrid va ajunge, începând din 2020, pe străzile din Sinaia. Achiziția a 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost finalizată la sfârșitul lunii trecute, în prezența lui Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia, și a reprezentanților companiei Mercedes-Benz România, Valeriu Zaharia și Bogdan Aldea.

„Este important ca municipalitățile să îmbine optim nevoile unui transport public eficient cu cele pentru conservarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor. Ne bucurăm că Primăria Sinaia a identificat în noi un partener de încredere și că ne putem aduce aportul la obiectivele municipalității pe termen lung, prin intermediul autobuzelor inovatoare Mercedes-Benz Citaro Hybrid.”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses Mercedes-Benz România.

Cele 11 autobuze urmează să fie livrate în cursul anului 2020. Comanda constă în opt autobuze Citaro K hybrid, cu lungimea de 10,63 m, prevăzute cu 2 uși, modele compacte, care oferă o bună manevrabilitate pe străzile aglomerate și înguste, respectiv trei autobuze Citaro hybrid, de 12,14 m, pentru o capacitate ridicată de transport.

„Mobilitatea urbană reprezintă un capitol important pentru creșterea calității vieții sinăienilor, iar un transport în comun ecologic menține un oraș sănătos. Mă bucur că licitația a fost câstigată de o companie cu renume mondial pentru produsele de top.”, a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

„Dezvoltat special pentru a răspunde exigențelor transportului public actual, Mercedes-Benz Citaro Hybrid înglobează avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui autovehicul cu propulsie convențională. Caracteristicile inovatoare ale autobuzului Mercedes-Benz Citaro Hybrid se aliniază perfect obiectivelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în centrele urbane și de dezvoltare a unui transport public modern, eficient, de înaltă calitate.”, a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director pentru autobuze şi autocare în cadrul Mercedes-Benz România.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid ce urmează a fi livrate la Sinaia vor fi echipate cu camere video, Wi-Fi, GPS, e-ticketing și vor fi dotate cu rampă pentru persoanele cu dizabilități. Astfel de modele conștiente cu cu mediul deja circulă în orașe precum Stuttgart, Cracovia sau Essen, iar Sinaia li se alătură cu mare mândrie.