Dacia Duster, depășită doar de Golf în luna august

e3e4f8d9-2020-dacia-duster-black-collector-limited-edition-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prietenii noștri de la Jato Dynamics ne-au trimis o statistică interesantă. Cele mai vândute patru mașini la nivel european în luna august 2019 au fost VW Golf, Dacia Duster, VW T-Roc și Dacia Sandero.

Nu știu dacă vă vine să credeți, dar dacă este să excludem cele două nemțoaice, nu există mașină care să se vândă mai bine decât Duster și Sandero. SUV-ul român este o alegere foarte tentantă pentru publicul european, acesta primind o nouă generație în 2017, dar și noile motorizări 1.0 TCe, 1.3 TCe și 1.5 Blue dCi foarte eficiente. Mai mult, tracțiunea integrală se află pe lista de opționale, iar mașina se descurcă admirabil în off-road. Și ca să nu uit, acum poate fi cumpărat și cu Apple CarPlay & Android Auto.

Mai mult, dacă stăm să analizăm, Doar Sandero se vinde mai bine decât tot ce vând Mazda, Mitsubishi, smart, Volvo, Mini, Jeep sau Honda la nivel european. Parcă nici nu îmi vine să cred acest lucru.

Clasamentul pe mărci este puțin diferit, VW pe primul loc, Ford pe locul al doilea, dar bronzul în august s-a dust către Mercedes-Benz, care a profitat de creșterea de 10.3% în ultima lună de vară, dar și de scăderea de 38.9% a lui Renault, cea mai mare din industrie.

Atât Duster și T-Roc s-au bucurat de creșteri importante ale vânzărilor în august, însă cele două premiante au fost Suzuki VItara (+111.2%) & noua Toyota Corolla (+681.8%). Toate comparațiile sunt cu aceeași perioadă a anului trecut.