Dacia Mioveni și Ford Craiova intră mâine în șomaj tehnic

Uzina-Dacia-Mioveni

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Automobile Dacia și Ford România își vor închide porțile fabricilor începând cu data de joi, 19 martie, până în data de 5 aprilie. Această măsură este una preventivă, cu scopul de a nu răspândi coronavirusul care a paralizat această planetă.

Producătorul de la Mioveni va trimite în șomaj tehnic 13.500 din cei 14.000 angajați, doar pompierii, paznicii și oamenii care se ocupă cu mentenanța rămânând activi. La Ford, situația este una asemănătoare, 6.000 angajați vor fi în șomaj tehnic.

În această perioadă, angajații Ford Craiova vor primi 78% din salariu, în timp ce Automobile Dacia va plăti angajații săi cu 85% din salariu, conform contractului colectiv de muncă.

Atât fabrica de la Mioveni, cât și cea din Bănie nu au cazuri confirmate de coronavirus, dar este extrem de important de menționat că angajații au luat contact cu persoane care s-au întors din zonele de mare risc, precum Italia. Acestea pot fi rude, prieteni sau cunoștințe, iar prevenția este cea mai bună soluție în această situație nedorită de nimeni.