Daimler a livrat primele camioane electrice FUSO eCanter către clienții europeni

Primii clienti din Europa ai FUSO eCanter (6)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Daimler a livrat primele camioane electrice FUSO eCanter către primii clienți europeni. Aceștia sunt companiile de logistică DHL, DB Schenker, Rhenus și Dachser.

Mai mult, Daimler consideră FUSO eCanter o alternativă sustenabilă a flotelor cu operațiuni de transport urban în diverse arii de activitate și lucrează spre o Electrificare completă a întregului portofoliu de autocamioane FUSO sub marca de producție E-FUSO.

În funcție de caroserie și domeniul de utilizare, eCanter are o capacitate utila de încărcare de până la 4,5 tone. Sistemul electric al autovehiculului conține șase baterii litiu-ion, fiecare generând 420 V și 13,8 kWh. În locul unui motor diesel, un sistem de propulsie electrică cu un motor cu magnet permanent oferă o putere de 180 cai putere prin intermediul unei transmisii cu o singură treaptă pe puntea spate. Cuplul constant de 285 Nm este obținut în primele secunde de conducere și îi permite autocamionului de 7,5 tone să accelereze similar cu un autoturism. Viteza maximă a eCanter este limitată la 80 de kilometri pe oră. Bateriile cu o greutate totală de aproximativ 600 de kilograme asigură o autonomie de peste 100 kilometri, peste distanța medie zilnică parcursă de un autocamion ușor angrenat în operațiuni logistice.

„Marcăm livrarea către clienții noștri din Europa a primului camion complet electric produs în serie, FUSO eCanter. Cei peste 90.000 de kilometri parcuși în testele realizate în condiții de funcționare cotidiană ne garantează faptul că predăm clienților noștri un autovehicul super-fiabil și economic. Cu FUSO eCanter, clienții noștri nu numai că operează flote silențioase și fără emisii de CO2, ci totodată reduc costurile de operare. Acesta este viitorul transportului și sectorului logistic la nivel urban.” Marc Llistosella, Head of Daimler Trucks, Asia.