Dakar 2020: Emanuel Gyenes își extinde avansul, Carlos Sainz trece la conducere la clasa sa

AP-22QEJU6AW1W11_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dublul Campion Mondial de Raliui, Carlos Sainz, s-a impus în a treia zi a Raliului Dakar, pe un traseu de 426 km care a pornit din localitatea arabă Neom și care s-a încheiat în același punct. Spaniolul a fost urmat de către polonezul Jakub Przygonski și arabul Yasir Hamad Seaidan. Topul trei al zilei a fost compus doar din modele MINI. Totodată, Carlos Sainz a trecut la conducerea generală a Raliului Dakar 2020.

Șeicul Khalid Al Qassimi a trebuit să abandoneze după o răsturnare spectaculoasă, iar debutantul Fernando Alonso a intrat în topul 10 al concursului la clasa Auto.

Americanul Ricky Brabec, Chileanul José Ignacio Cornejo Florimo și argentinianul Kevin Benavides au fost cei trei lideri la clasa Moto, toți pilotând motociclete Honda. Mai mult, Ricky Brabec a preluat și conducerea raliului la clasa Moto.

Rusul Andrey Karginov (Kamaz) și-a adjudecat prima victorie de etapă în acest an la Dakar, fiind urmat de liderul la general, belarusul Siarhei Viazovich (Maz) și de rusul Shibalov (Kamaz).

Românul Emanuel Gyenes de la echipa Autonet Motorcycle Team a terminat al doilea la clasa Malle Moto – Original by MOTUL, clasă rezervată piloților fără asistență tehnică, în a treia zi competițională. Acesta a terminat etapa la doar 21 secunde în spatele francezului Florent Vayssade, ceea ce înseamnă că avansul său la general a crescut la 51 minute și 32 secunde.

Acestea sunt rezultatele generale la cele trei clase principale:

AUTO

1. Carlos Sainz

2. Nasser Al-Attiyah

3. Orlando Terranova

MOTO

1. Ricky Brabec

2. Kevin Benavides

3. Matthias Walkner

CAMIOANE

1. Siarhei Viazovich

2. Andrey Karginov

3. Anton Shibalov