…Cam ce ar face oricine cu mașinile astea, dar foarte puțini își permit.
Ce să faci cu cel mai puternic Flying Spur din istoria companiei? De fapt este cel mai puternic Bentley cu patru uși care s-a produs vreodată, așa că cel mai bine e să-l dai pe mâna unor piloți, să facă cu el ceea ce ar face oricine, dar nu-și permite. Să nu întrebi cât costă anvelopele, da?!
Damon Hill și Lia Block s-au jucat un pic cu noul Flying Spur. Damon ar trebui sa nu aibă nevoie de introducere, dar hai… campion mondial de Formula 1 în 1996, cu Williams. Lia (fiica lui Ken Block) face parte din echipa de dezvoltare Williams Racing și participă acum în competiția F1 Academy.
La final apare și Martin Brundle, câștigător la LeMans în 1990, apoi pilot F1 și faimos comentator de motorsport.
Clipul vrea să pună în valoare natura duală pe care noile Bentley o promovează: lux, eleganță și confort pe de o parte, putere, precizie și performanță de cealaltă parte. Sigur că trebuie să ai vreo 300.000 disponibili ca să începi discuția cu dealerul, dar nu costă nimic să vezi pe YouTube două exemplare abuzate.
Bentley Flying Spur
Ajuns la a patra generație, are o platformă tehnică nouă, cu propulsie hibridă de înaltă performanță. E animat de un V8 pe benzină (twin-turbo, 4 litri, 600 CP) și un motor electric, care ating împreună o putere maximă de 782 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm. Ajunge la 100 km/h cu start de pe loc în 3,5 secunde, listează o autonomie de 76 km în modul electric și o emisie de CO2 de numai 33 g/km. Ca o limuzină care se pretează și la drumuri lungi, propune o autonomie între alimentări de circa 830 km.
În modul exclusiv electric, mașina poate urca până la 140 Km/h și folosește aproape 190 CP și 450 Nm, bateria instalată având 25,9 kWh.
Flying Spur are o transmisie automată cu dublu-ambreiaj și opt trepte, vine în standard cu șasiu activ (Performance Active Chassis și Dynamic Ride), diferențial cu alunecare limitată controlat electronic, tracțiune și direcție pe toate patru roțile.
Silueta este familiară de la distanță, păstrând liniile generale anterioare, dar, dacă privești detaliile, găsești destule ajustări. Interiorul a fost la rândul lui îmbunătățit și, desigur, acum există și mai multe opțiuni de personalizare… posibil milioane de combinații posibile.
Aș menționa cele 101 culori disponibile… care se pot extinde, de fapt, la oricare culoare din istoria Bentley… care nu reprezintă o limită, pentru că, de fapt, clientul poate crea propria culoare, doar a lui. Și în interior se poate alege dintre 22 de culori principale pentru piele, 11 culori secundare și 4 tipuri de combinații… care permit peste 700 de alternative doar pentru pielărie. Abia apoi vorbim de cusături și alte dichisuri.
Găsim în continuare elementul rotativ de pe consolă, cu ceasuri clasice sau cu ecran tactil. Iar cine nu e mulțumit de un sistem audio cu 10 boxe și 650 W, poate opta pentru un upgrade la 16 boxe și 1.500 W, sistem produs de Bang & Olufsen. Sau, mai departe, pentru unul cu 19 boxe și 2.200 W, produs de Naim.
Se poate opta pentru Wellness Seating pentru patru locuri. Asta include Seat Auto Climate și Postural Adjust, care măsoară și mențin temperatura perfectă a corpului prin încălzire și ventilație pe zone, dar variază și presiunea exercitată asupra mușchilor ocupanților pe parcursul călătoriei.
Toate setările pot fi făcute de la distanță, ca atmosfera să fie perfectă la urcare. Iar dacă proprietarul vrea să conducă, în loc să fie condus, are chiar posibilitatea de a-și chema automat mașina de la locul de parcare prin Remote Park Assist.
Bentley ne spune că în fiecare an vor fi disponibile alte funcții noi, cum ar fi predicția pentru culoarea semafoarelor – care este activată deja în unele dintre marile orașe din SUA și Europa și permite o deplasare de tip „covor magic” prin centrul orașului.
Covor magic pentru care ai nevoie de peștera lui Ali Baba, aș adăuga eu.
Imagini: Bentley
Linkuri:
https://www.bentleymotors.com/
https://bucuresti.bentleymotors.com/eu/en/home
- Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
- MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
- Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
- Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici.