Debut pentru a doua generație BMW X2. Acum e și electric.

BMW X2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acest SUV/Crossover desemnat trendy ca Sports Activity Coupe vine complet înnoit pentru 2024, mai mare, mai sportiv și mai automatizat. Are și o versiune integral electrică – iX2.

 

Va fi disponibil pe majoritatea piețelor din lume undeva în luna martie, 2024. La lansare vor fi disponibile patru alternative de motorizare: una diesel, una pe benzină, una hibridă (benzină/electrică) și una electrică integral, pentru ca după câteva luni să mai fie adăugate gamei încă o alternativă electrică și una diesel.

Mașina va fi produsă exclusiv în Germania, la Regensburg, Bavaria. Tot acolo se fac și bateriile care vor echipa modelele electrice.

Dimensiunile au crescut cu 194 mm în lungime, până la 4.554 mm, cu 21 mm în lățime, până la 1.845 mm, și cu 64 mm în înălțime, până la 1.590 mm. Are ampatament și ecartament mai mari, lucru care ar trebui să ofere un interior mai aerisit și mai spațios. Portbagajul standard are un volum de 560 litri, extensibil până la 1.470 litri, cu bancheta rabatată, dar e un pic mai mic pentru versiunea electrică: 525 litri, expandabil la 1.400 litri.

 

Versiuni de motorizare pentru noul BMW X2

Versiunea performantă – X2 M35i xDrive – vine multe de detalii speciale, dar kit-uri „M” vor fi disponibile și pentru restul versiunilor. Motorizarea de top dintre cele cu combustie are o capacitate de 2 litri și dezvoltă 300 CP în Europa (317 CP în SUA și pe alte piețe). Poate accelera până la 100 k m/h în 5,4 secunde, consumă în regim combinat 8,0 – 7,7 l/100 km și emite 181 – 174 g CO2/km (ciclu WLTP).

Motorul mai mic pe benzină (versiune X2 sDrive20i) are trei cilindri și o capacitate de 1,5 litri, cu 156 CP. Consumă în regim combinat 6,5 – 6,0 l/100 km și emite 148 – 136 g CO2/km (ciclu WLTP). Este cuplat cu un sistem „mild hybrid” de 48V, pentru o putere maximă combinată de 170 CP.

Motorul diesel (versiune X2 sDrive18d) dezvoltă 150 CP, consumă în regim combinat 5,5 – 5,1 l/100 km și emite 145 – 133 g CO2/km (ciclu WLTP).

Toate motorizările cu combustie vin echipate în standard cu o transmisie automată cu 7 trepte și dublu ambreiaj.

Varianta electrică disponibilă la lansare – iX2 xDrive30 – dispune de două motoare (față/spate) cu o putere totală de 313 CP (inclusiv boost temporar) și un cuplu maxim de 494 Nm. Accelerează până la 100 km/h în 5,6 secunde și poate urca la o viteză maximă de 180 km/h. Bateria are o capacitate utilă de 64,8 kWh și BMW citează o autonomie maximă de 417 – 449 km (ciclu WLTP).

 

Mai bine echipat

Mașina este complet nouă din punct de vedere tehnic, același lucru putându-se spune și despre interior, unde totul este restilizat – până și scaunele au fost regândite. Opțional pot fi alese scaune sport sau funcția „masaj”, dar airbag-ul „de interacțiune” – amplasat între cele două scaune din față, este inclus în standard.

Numărul de sisteme de asistență pentru șofer și cel al serviciilor digitale disponibile a crescut semnificativ față de modelul precedent. Actualizarea se face de la distanță, lucru care poate permite și adăugarea de funcții noi în viitor, fără vizite pe la service.

Sistemele de asistență standard includ cea mai recentă versiune a sistemului de avertizare a coliziunii frontale, Cruise Control cu funcție de frânare, Speed Limit Info și Lane Departure Warning cu revenire pe bandă. Asistentul de parcare, inclusiv camera de asistență pentru marșarier și asistentul pentru marșarier, face parte, de asemenea, din lista de echipamente standard.

Gama de funcții opționale include Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control cu funcție Stop&Go, Active Navigation, funcția de avertizare la ieșire și BMW Head-Up Display, precum și Vizualizare de jur împrejur, Remote 3D View, funcții BMW Drive Recorder și Remote Theft Recorder. 

Lista echipamentelor standard și opționale este, cum e de așteptat de la BMW, foarte lungă, restructurată însă în pachete care „permit individualizarea țintită”, ca să citez din comunicat.

La bord găsim cea mai recentă versiune a sistemului de afișare și operare BMW iDrive cu tehnologie de acces rapid QuickSelect, Bazat pe BMW Operating System 9.

Sistemul de operare vine alături de BMW Curved Display și BMW Intelligent Personal Assistant. BMW Digital Premium, pe bază de abonament,  permite clienților să utilizeze în mașină toate aplicațiilor disponibile în țara lor (de exemplu pentru streaming de muzică, streaming video, știri sau jocuri). Pachetul opțional acoperă, de asemenea, utilizarea datelor pentru toate serviciile digitale și aplicațiile disponibile din Magazinul BMW ConnectedDrive, inclusiv streaming de muzică și video.

Funcția Augmented View este disponibilă ca supliment opțional pentru sistemul de navigație BMW Maps bazat pe cloud. În plus, un eSIM personal conceput pentru tehnologia mobilă 5G, BMW Digital Key Plus, funcționalitatea BMW ID și integrarea standard a smartphone-ului folosind atât Apple CarPlay, cât și Android Auto sunt, de asemenea, disponibile pe noul BMW X2.

Nu avem încă informații despre prețuri.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici